Coronaviruset påverkar Apples första kvartal mer än beräknat

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

I januari förespådde Apple att kvartalet skulle ge en omsättning på mellan 63 och 67 miljarder dollar, vilket är ett större spann än vad de brukar ge. Men påverkningarna av vad som händer i världen blev större än förväntat och nu förväntas de helt enkelt inte nå upp till 63 miljarder och går idag ut med ett pressmeddelande för att informera sina investerare och aktieägare.

Our quarterly guidance issued on January 28, 2020 reflected the best information available at the time as well as our best estimates about the pace of return to work following the end of the extended Chinese New Year holiday on February 10. Work is starting to resume around the country, but we are experiencing a slower return to normal conditions than we had anticipated. As a result, we do not expect to meet the revenue guidance we provided for the March quarter due to two main factors.

Den sänkta farten på tillverkningen till följd av utbrottet i Kina och en märkbar förändring i efterfrågan av deras produkter i samma region sägs vara den största anledningen till att de inte når sina mål.

Apples tillverkning ligger utanför de hårdast drabbade delarna av Kina och de har öppnat upp tillverkningen igen, men uppstarten har tagit längre tid än förväntat. När det kommer till efterfrågan förklarar Apple det med att butiker tvingats ha begränsade öppettider och att det är många som håller sig hemma under det kinesiska nyåret och såklart epidemin, vilket är fullt förståligt. Apples egna kontor och kundcenter är öppet igen och webbutiken ska inte ha påverkats och kunnat hållas öppen under hela denna period.

Apple hälsar sina investerare att de ska fortsätta hålla ett öga på utvecklingen fram tills kvartalsrapporten i april, men också att de ska mer än dubbla sina donationer till att hjälpa hitta en lösning på den här tragiken.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
3 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.