Därför finns inte Instagram till iPad

Nådens år 2020 och vi här ännu inte sett röken av Instagram till våra kära iPads och frågan är varför?

Ja just den frågan ställde en användare till Instagrams VD, Adam Mosseri som då gav oss svaret som många har undrat över. Adam berättar att anledningen till att iPadOS inte har en Instagram-app är för att de inte har resurser nog för att utveckla till båda plattformarna.

“We’d like to build an iPad app, but we only have so many people and lots to do, and it hasn’t bubbled up as the next best thing to do yet."

Han fortsätter med att de har väldigt mycket mycket på sin att-göra-lista som är mer lukrativt än en app till iPad. De fick även frågan om varför de prioriterade att lansera direktmeddelanden på webben före en iPad-app och fick då svaret att direktmeddelanden är viktigt för att det hjälper användarna med att hålla kontakten med personerna de bryr sig om.

Vi har sett en rad olika tredjeparts-appar genom åren men när Instagram ändrade sitt API så slutade samtliga av dessa appar att fungera. Därför hade nog många hoppats på att en lansering av en egen app var vid horisonten men så ser det inte ut att vara. Så du som drömmer om att svepa fram matbilder och mycket mer på en 12,9" iPad Pro får vänta ett tag till.

Tips: Missa inte att följa 99mac på Instagram.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.