Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Pay går som tåget

Förespås att stå för var tionde kortbetalning inom en snar framtid och redan nu låter ett företag dig scanna ditt kvitto likt en konduktör.

Trots att Apple Pay fortfarande är begränsat till vissa delar av världen och det tagit lång tid innan banker och kortföretag här i Sverige hängt med på tåget, trots det så tycks de ha tillräckligt med användare för att stå för närmre 5% av dagens kortköp och beräknas inom fem år nå 10% världen över.

Apple Pay är ett steg in i framtiden, nu kan man betala i affären genom att blippa mobilen eller klockan och även online genom ett enkelt knapptryck på någon av enheterna. Det gör också att vi kan använda våra enheter som busskort, medlemskort och flygbiljett.

Nu kommer även nyheten att butiksägare kan få QR-koder på sina kvitton som enkelt kan läsas in och betalas med korten man har i sin Apple Wallet. Perfekt för mindre firmor och restauranger där man vill betala vid bordet. QR-koden skickar användaren till en webbplats där man enkelt kan betala med Apple Pay, vilket också gör betalningen säkrare eftersom användaren måste identifiera sig med Face ID eller Touch ID.

Det amerikanska betalningssystemleverantören Clover som gjort detta möjligt säger,

“Developed to expedite the payments experience in response to consumers’ increasing expectations for speed and convenience, Scan to Pay helps eliminate inefficiencies within the traditional full-service restaurant payment process by allowing a guest to pay a bill and tip within seconds using their iPhone and Apple Pay.”

Källa: Übergizmo om Apple Pay och Scan to Pay

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.