Apple Pay går som tåget

Förespås att stå för var tionde kortbetalning inom en snar framtid och redan nu låter ett företag dig scanna ditt kvitto likt en konduktör.

Trots att Apple Pay fortfarande är begränsat till vissa delar av världen och det tagit lång tid innan banker och kortföretag här i Sverige hängt med på tåget, trots det så tycks de ha tillräckligt med användare för att stå för närmre 5% av dagens kortköp och beräknas inom fem år nå 10% världen över.

Apple Pay är ett steg in i framtiden, nu kan man betala i affären genom att blippa mobilen eller klockan och även online genom ett enkelt knapptryck på någon av enheterna. Det gör också att vi kan använda våra enheter som busskort, medlemskort och flygbiljett.

Nu kommer även nyheten att butiksägare kan få QR-koder på sina kvitton som enkelt kan läsas in och betalas med korten man har i sin Apple Wallet. Perfekt för mindre firmor och restauranger där man vill betala vid bordet. QR-koden skickar användaren till en webbplats där man enkelt kan betala med Apple Pay, vilket också gör betalningen säkrare eftersom användaren måste identifiera sig med Face ID eller Touch ID.

Det amerikanska betalningssystemleverantören Clover som gjort detta möjligt säger,

“Developed to expedite the payments experience in response to consumers’ increasing expectations for speed and convenience, Scan to Pay helps eliminate inefficiencies within the traditional full-service restaurant payment process by allowing a guest to pay a bill and tip within seconds using their iPhone and Apple Pay.”

Källa: Übergizmo om Apple Pay och Scan to Pay

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
17 svar

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.