Apple Pay går som tåget

Förespås att stå för var tionde kortbetalning inom en snar framtid och redan nu låter ett företag dig scanna ditt kvitto likt en konduktör.

Trots att Apple Pay fortfarande är begränsat till vissa delar av världen och det tagit lång tid innan banker och kortföretag här i Sverige hängt med på tåget, trots det så tycks de ha tillräckligt med användare för att stå för närmre 5% av dagens kortköp och beräknas inom fem år nå 10% världen över.

Apple Pay är ett steg in i framtiden, nu kan man betala i affären genom att blippa mobilen eller klockan och även online genom ett enkelt knapptryck på någon av enheterna. Det gör också att vi kan använda våra enheter som busskort, medlemskort och flygbiljett.

Nu kommer även nyheten att butiksägare kan få QR-koder på sina kvitton som enkelt kan läsas in och betalas med korten man har i sin Apple Wallet. Perfekt för mindre firmor och restauranger där man vill betala vid bordet. QR-koden skickar användaren till en webbplats där man enkelt kan betala med Apple Pay, vilket också gör betalningen säkrare eftersom användaren måste identifiera sig med Face ID eller Touch ID.

Det amerikanska betalningssystemleverantören Clover som gjort detta möjligt säger,

“Developed to expedite the payments experience in response to consumers’ increasing expectations for speed and convenience, Scan to Pay helps eliminate inefficiencies within the traditional full-service restaurant payment process by allowing a guest to pay a bill and tip within seconds using their iPhone and Apple Pay.”

Källa: Übergizmo om Apple Pay och Scan to Pay

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
17 svar

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.