Spotify Kids rullas ut till alla med familjeabonnemang

Spotify Kids lanserades som en separat app i Irland i oktober förra året, nu släpps den även fri i flera andra delar av världen.

Från och med idag kan alla som har ett Spotify Premium Family-abonnemang ladda ner Spotify Kids-appen i betaversion till sin iOS och Android-enhet.

Det är en förenklad, reklamfri version av Spotify med ett begränsat musikbibliotek där man slipper höra arga män sjunga om att smiska sina flickvänners rumpor.

Man får valet att välja mellan yngre eller äldre barn så det är inte bara Moraträsk och Baby Shark utan det lite äldre barnet får självklart lyssna på dagens listpop.

Vi tycker det är en fin idé och YouTube och flera andra har separata appar för barn där till exempel kommentarer och andra funktioner är borttagna för att skydda våra barn från otrevligheter. Det negativa är dock att Spotify kräver att man har ett familjeabonnemang för att man ska kunna logga in i appen, vilket man kan tycka att alla med premium skulle få tillgång till. Men teknikvärlden tar sannerligen ett steg i rätt riktning, våra barn ska skyddas i den mån det går, utan att deras upplevelse av att konsumera kultur i olika former blir förstörd.

Källa: Engadget