Spotify Kids rullas ut till alla med familjeabonnemang

Spotify Kids lanserades som en separat app i Irland i oktober förra året, nu släpps den även fri i flera andra delar av världen.

Från och med idag kan alla som har ett Spotify Premium Family-abonnemang ladda ner Spotify Kids-appen i betaversion till sin iOS och Android-enhet.

Det är en förenklad, reklamfri version av Spotify med ett begränsat musikbibliotek där man slipper höra arga män sjunga om att smiska sina flickvänners rumpor.

Man får valet att välja mellan yngre eller äldre barn så det är inte bara Moraträsk och Baby Shark utan det lite äldre barnet får självklart lyssna på dagens listpop.

Vi tycker det är en fin idé och YouTube och flera andra har separata appar för barn där till exempel kommentarer och andra funktioner är borttagna för att skydda våra barn från otrevligheter. Det negativa är dock att Spotify kräver att man har ett familjeabonnemang för att man ska kunna logga in i appen, vilket man kan tycka att alla med premium skulle få tillgång till. Men teknikvärlden tar sannerligen ett steg i rätt riktning, våra barn ska skyddas i den mån det går, utan att deras upplevelse av att konsumera kultur i olika former blir förstörd.

Källa: Engadget

Skriven av Dennis Klarin

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.