Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test: AirPods Pro eller Beats Solo Pro - vilka är bäst uppe i luften?

Vi hoppade på ett plan till London och på resan tänkte vi att det skulle vara kul att jämföra brusreduceringen på AirPods Pro och Beats Solo Pro.

Alla ni som har varit uppe i luften med ett par vanliga AirPods i öronen vet att det mer eller mindre är omöjligt att få en trevlig upplevelse. Som tur är har Apple hoppat på tåget och börjat med aktiv brusreducering i sina AirPods Pro. Även det Apple-ägda Beats har aktiv brusreducering i flera av sina hörlurar så vi slängde ned våra AirPods Pro och Beats Solo Pro i väskan och åkte upp bland molnen. Vi vet vad ni tänker och nej, det går egentligen inte att jämföra ett par in-ear-hörlurar och ett par on-earhörlurar men vi gör det ändå, nu har vi det sagt.

Ditresan med AirPods Pro:

Vi börjar med AirPods Pro och till och börja med kan vi säga att det är gigantisk skillnad mot vanliga AirPods och hörlurarna tar bort en hel del brus från de vrålande motorerna. Vi testade att lyssna på podcast, titta på film och lyssna på lite musik. Trots att brusreduceringen är aktiverad får vi gå en bra bit över hälften av volymen för att inte störas för mycket av omgivningen. Motorljuden är fortfarande närvarande och lika så ljuden från den rullande mat och dryck-vagnen som rullas fram och tillbaka i mittgången. Upplevelsen hade så klart varit betydligt bättre om våra AirPods Pro inte hade den senaste uppdateringen som Apple nu har dragit tillbaka som försämrar brusreduceringen avsevärt. Men tyvärr är det den här uppdateringen vi får basera detta "vetenskapliga" test på.

Hemresan med Beats Solo Pro:

Vi sätter på oss hörlurarna, parar dem med ett knapptryck till vår iPad Pro och sedan är det som att motorerna på planet stängs av, den knarriga dryckesvagnen i mittgången stannar och alla människor har somnat. Vi kanske överdriver lite för riktigt så är det inte. Vi hör fortfarande ljud utifrån men det är som att de hemska ljuden har lindats in i ett tjockt paket av bomull och livet blev plötsligt lite trevligare i den trånga flygplansstolen. Vi drar igång vår nya favoritserie Mythic Quest på Apple TV+, lutar oss tillbaka och njuter medans vi sipprar på en iskall cola från den numera ljudlösa dryckesvagnen. Beats Solo Pro gör allt det där vi vill åstadkomma med brusreducering och vi kan utan problem titta på film, lyssna på podcast eller dra igång lite ZZ-top på låg volym i hörlurarna men ändå höra alla härliga instrument i samspel.

Så vilka hörlurar får följa med nästa gång?

Har ni inte listat ut det ännu så är det Beats Solo Pro som sopade mattan med AirPods Pro på alla punkter förutom en. I slutet av flygresan började det ömma lite smått på öronen av Beats Solo Pro medans AirPods Pro satt lika bekvämt i öronen som när vi satte in dem innan planet lyfte. Men är det maximal tystnad från motorer, medresenärer och andra ljud du vill slippa så är det Beats Solo Pro som ska med på resan av dessa två. Vi lovar att uppdatera detta högst vetenskapliga test när Apple har släppt en ny uppdatering till AirPods Pro.

Lästips:
Vår recension av AirPods Pro
Vår recension av Beats Solo Pro

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.