I år kan vi få se en mindre och billigare HomePod

Se men inte röra? Många väntar fortfarande på att HomePod officiellt ska släppas i Sverige, men nu ryktas det återigen om att det kan vara dags för en HomePod Mini i år.

Många är vi som väntat på en svensk release av den mytomspunna högtalaren Apple HomePod. Det börjar kännas minst sagt märkligt att vi inte fått ta del av denna guldklimp, att vi ska behöva vända oss till gråimport för att förhöja våra Applehem. Istället fulautomatiserar vi med Google Home och irriterar oss på att vi inte kan använda scenarier och HomeKit fullt ut.

Priset har också det diskuterats flitigt. När den lanserades till ett pris närmare 3 500 kronor, innan Apple senare officiellt sänkte priset till 299 dollar, alltså närmare 3000 kronor. Så det är många där ute som längtar efter en billigare enhet, som dessutom släpps överallt.

Ryktena som har kommit upp till ytan igen är från en rapport som Bloomberg gjorde redan förra året och förutspådde att en ny mindre högtalare skulle få se världen i början av detta år. Så nu när Apple ryktas hålla låda redan i mars med uppdaterade datorer och mobiler så tror sig flera att de även kan ha en Apple HomePod Mini i bakfickan. Man ska inte lite på allt man hör, men visst hoppas vi?

Källa: Übergizmo