Franska konsumentverket ger Apple böter på 25 miljoner euro

Frankrike har sagt sitt och gett Apple en böteslapp på 25 miljoner euro för att de medvetet gjorde vissa av sina telefoner långsammare.

Vi får ta och backa bandet till 2017 när Apple valde att göra vissa av sina enheter långsammare. Detta beslut grundar sig i att vissa av Apples iPhone-modeller kunde stänga av sig plötsligt om batteriet var slitet. Att en telefon helt plötsligt bara dör trots att batteriprocenten säger något annat är inte helt kul. Så Apple valde att klocka ned processorn på dessa enheter istället så att problemet skulle försvinna. Det medförde istället ett annat problem där användarna upplevde sina telefoner som betydligt långsammare.

Modellerna som var berörda av detta var iPhone 6, iPhone SE och iPhone 7. Detta uppmärksammades under flera månader i pressen och tillslut valde Apple att skicka ut en uppdatering där användarna själv såg hur bra deras mobiler mådde och de kunde själva välja om telefonen skulle klockas ned eller inte. Apple drog även igång ett utbytesprogram där användare fick byta batteriet i sina enheter till ett rabatterat pris. Detta räckte dock inte för franska konsumentverket tyckte inte att Apple skötte detta på rätt sätt från början och utfärdade böter på 25 miljoner euro som Apple även har accepterat. Ett krav är även att Apple under en månads tid ska visa domen på sin hemsida så alla kan se den.

Via Macrumors