Franska konsumentverket ger Apple böter på 25 miljoner euro

Frankrike har sagt sitt och gett Apple en böteslapp på 25 miljoner euro för att de medvetet gjorde vissa av sina telefoner långsammare.

Vi får ta och backa bandet till 2017 när Apple valde att göra vissa av sina enheter långsammare. Detta beslut grundar sig i att vissa av Apples iPhone-modeller kunde stänga av sig plötsligt om batteriet var slitet. Att en telefon helt plötsligt bara dör trots att batteriprocenten säger något annat är inte helt kul. Så Apple valde att klocka ned processorn på dessa enheter istället så att problemet skulle försvinna. Det medförde istället ett annat problem där användarna upplevde sina telefoner som betydligt långsammare.

Modellerna som var berörda av detta var iPhone 6, iPhone SE och iPhone 7. Detta uppmärksammades under flera månader i pressen och tillslut valde Apple att skicka ut en uppdatering där användarna själv såg hur bra deras mobiler mådde och de kunde själva välja om telefonen skulle klockas ned eller inte. Apple drog även igång ett utbytesprogram där användare fick byta batteriet i sina enheter till ett rabatterat pris. Detta räckte dock inte för franska konsumentverket tyckte inte att Apple skötte detta på rätt sätt från början och utfärdade böter på 25 miljoner euro som Apple även har accepterat. Ett krav är även att Apple under en månads tid ska visa domen på sin hemsida så alla kan se den.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.