Franska konsumentverket ger Apple böter på 25 miljoner euro

Frankrike har sagt sitt och gett Apple en böteslapp på 25 miljoner euro för att de medvetet gjorde vissa av sina telefoner långsammare.

Vi får ta och backa bandet till 2017 när Apple valde att göra vissa av sina enheter långsammare. Detta beslut grundar sig i att vissa av Apples iPhone-modeller kunde stänga av sig plötsligt om batteriet var slitet. Att en telefon helt plötsligt bara dör trots att batteriprocenten säger något annat är inte helt kul. Så Apple valde att klocka ned processorn på dessa enheter istället så att problemet skulle försvinna. Det medförde istället ett annat problem där användarna upplevde sina telefoner som betydligt långsammare.

Modellerna som var berörda av detta var iPhone 6, iPhone SE och iPhone 7. Detta uppmärksammades under flera månader i pressen och tillslut valde Apple att skicka ut en uppdatering där användarna själv såg hur bra deras mobiler mådde och de kunde själva välja om telefonen skulle klockas ned eller inte. Apple drog även igång ett utbytesprogram där användare fick byta batteriet i sina enheter till ett rabatterat pris. Detta räckte dock inte för franska konsumentverket tyckte inte att Apple skötte detta på rätt sätt från början och utfärdade böter på 25 miljoner euro som Apple även har accepterat. Ett krav är även att Apple under en månads tid ska visa domen på sin hemsida så alla kan se den.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.