Google Maps får nytt utseende inför sin födelsedag

Åren går fort och nu på lördag fyller Google Maps 15 år och det firas med en uppfräschning och ett gäng nya funktioner.

Den åttonde februari 2005 lanserades den populära karttjänsten och nu används den av över en miljard människor varje dag. Några av de nya funktionerna som kommer komma är att vi här i Sverige nu kommer kunna se fartbegränsningar i appen. Det kommer även bli lättare att utforska sitt närområde och se alla sina sparade platser på ett ställe i appen.

Användarnas integritetsläge kommer även bli lättare att hitta och där kan vi bland annat aktivera ikognito-läget, ta bort platsdata eller ställa in så data tas bort automatiskt mellan olika perioder. Google har även uppdaterat ikonen för Google Maps och alla nya funktioner kommer rullas ut till iOS-enheter under dagen. I sitt pressmeddelande säger Joakim Larsson, kommunikationschef på Google:

"Vi vill ge våra användare möjlighet att planera sin resa bättre genom att se till att man har användbar och praktisk information innan man ger sig ut i trafiken, oavsett vilka behov man har och oavsett om man bor i stan eller på landsbygden."

Skriven av Marcus Attefors

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.