Schweiz klockindustri är omsprungen av Apple Watch

Att Apple Watch blev en succé är det nog ingen som säger emot, och nu får urmakarna i Schweiz erkänna sig besegrade av Apple.

Det är Strategy Analytics som har kommit fram till att Apple sålde hela 31 miljoner klockor under 2019 medans de schweiziska urmakarna sålde 21 miljoner klockor. De kan även konstatera att det är äldre personer som väljer en vanlig klocka medans de lite mer ungdomliga slår till på en Apple Watch.

Försäljningen för bolag som TAG Heuer, Swatch och liknande minskade med 13 procent under 2019 medans Apples försäljning av Apple Watch ökade med 36 procent under samma period. Det ska bli intressant att se hur Apple Watch kommer att utvecklas under de kommande åren, men vi gissar att Apple kommer fortsätta satsa på hälsa och medicin vilket ser ut att vara helt rätt spår. Om undertecknad får drömma lite så hade de gärna fått släppa en rund modell också för att sluta cirkeln.

Via Teknikveckan

Skriven av Marcus Attefors

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.

Sonos Radio som tidigare har funnits tillgängligt i bland annat USA, Kanada, Storbritannien, Irland och Australien kommer idag till Sverige.

Antalet HomeKit-kompatibla kameror börja öka nu vilket är trevligt och näste man till rakning är Eve Cam.

Kod i den läckta versionen av iOS 14 visar att Apple planerar att lägga in inbyggd översättning direkt i Safari samtidigt som det kommer med fullt Apple Pencil-stöd.