Schweiz klockindustri är omsprungen av Apple Watch

Att Apple Watch blev en succé är det nog ingen som säger emot, och nu får urmakarna i Schweiz erkänna sig besegrade av Apple.

Det är Strategy Analytics som har kommit fram till att Apple sålde hela 31 miljoner klockor under 2019 medans de schweiziska urmakarna sålde 21 miljoner klockor. De kan även konstatera att det är äldre personer som väljer en vanlig klocka medans de lite mer ungdomliga slår till på en Apple Watch.

Försäljningen för bolag som TAG Heuer, Swatch och liknande minskade med 13 procent under 2019 medans Apples försäljning av Apple Watch ökade med 36 procent under samma period. Det ska bli intressant att se hur Apple Watch kommer att utvecklas under de kommande åren, men vi gissar att Apple kommer fortsätta satsa på hälsa och medicin vilket ser ut att vara helt rätt spår. Om undertecknad får drömma lite så hade de gärna fått släppa en rund modell också för att sluta cirkeln.

Via Teknikveckan

Skriven av Marcus Attefors

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.