Betan av iOS och iPadOS 13.4 bjuder på en rad nyheter

Apple släppte idag en ny beta till utvecklare som ger oss en rad nya funktioner som har varit efterlängtade.

Den största och mest efterlängtade nyheten är att vi nu kan dela mappar i iCloud med våra vänner. Funktionen presenterades när Apple visade upp iOS 13 och var även med i de första betorna. Men sen försvann funktionen och sedan dess har vi inte hört så mycket mer, men nu är den äntligen här.

Ni som har gått och längtat efter nya Memoji-stickers kommer bli glada då Apple har lagt till ett gäng nya där vi bland annat hittar rullande ögon, en förvånad memoji och mycket mer.

Apple ska även ha lagt till ett nytt API som kallas CarKey i iOS 13.4 där utvecklare kan göra så användare kan låsa upp, låsa och starta bilen via sin Apple Watch eller iPhone. Det hela ska skötas via NFC och CarKey ska kunna delas med andra personer som familj eller vänner. Allt detta godis kommer i slutändan kräva att biltillverkaren har stöd för det.

I mail-appen har Apple valt att möblera om en aning bland kontrollerna i botten och "svara"-knappen ligger inte längre precis bredvid "delete"-knappen. Apple fick en hel del kritik för detta när iOS 13 lanserades då "delete"-knappen placerades där "svara"-knappen tidigare låg vilket resulterade i att många personer raderade mail (nackdelen med muskelminne).

Köper vi en app på iPhone så får vi även betala för den på macOS om vi vill använda den där men detta kommer det nu bli ändring på. Utvecklare har fått möjlighet att välja så att deras kunder kan betala en fast summa för att kunna ladda ned appen på iOS, tvOS och macOS-enheter. Smidigt för kunderna och utvecklarna. När iOS 13.4 kan tänkas lanseras publikt vet vi ännu inte men det brukar inte dröja allt för länge.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.