Apple förbättrar iCloud.com

Nu når du mer på iCloud via webbläsaren i dina mobila enheter. Till och med Android-användare bjuds på nyheter.

För den som inte besökt iCloud.com på ett tag kan vi berätta att det förbättrats en del på senare tid. Man kommer åt mer information via sina mobila enheter både när det kommer till iOS och Android. Ännu mer kommer man åt via sin surfplatta där man tidigare bara kommit åt detsamma som mobilen, där får man nu upp nästan kompletta iCloud som man tidigare bara kommit åt från sin dator.

Nyheten är att man landar på en ny startsida där man blir önskad god morgon trots att det är sen eftermiddag - där presenteras också de funktionerna som stöds på enheten du använder. Som fortfarande skiftar något. Men ett stort steg i rätt riktning då det krävdes en dator för att komma åt sina filer tidigare. Om man inte aktiverat utökad delning via iCloud eller använder appen Filer flitigt vill säga.

På sin Mac möts man av detta;

Och på sin iPad det här.

Och den som riktigt har huvudet på skaft har förstått att bilden i artikelns inledning är från en iPhone.

En extra fin ny funktion är att man i webbversionen av Bilder kan välja att direkt spara ner bilder till sin fotorulle på mobilen eller mappen Filer.

Så gå in och upplev det nya iCloud.com och tala om vad du tycker om förbättringarna.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.