Hyr laddning till din iPhone

Har du stått på flygplatsen eller suttit på fiket och insett att batteriet nästan är nere på noll? Då kan du lösa det genom att hyra en powerbank och få fullt batteri igen.

Det är bolaget Qvik som idag via en pressrelease meddelar att de har strösslat ut powerbanks på över 50 platser runt om i Stockholm där användare kan hyra en powerbank. De jämför sig själva som ett "Voi för powerbanks" och laddarna går bland annat att hitta på Starbucks, Cafe Opera och Nordic Choice.

För att hyra en powerbank är det bara att registrera ett konto i appen och titta på kartan var närmaste laddare finns tillgänglig. Väl framme vid laddaren scannar vi QR-koden och kan börja använda laddaren. Den kostar 2 kronor att låsa upp och 4 kronor per 30 min och det är ett maxtak på 32 kronor per dygn. Laddaren går sedan att lämna in på en av de över 50 platserna i Stockholm när vi inte behöver den längre. Undertecknad kan nog tycka att det är billigare och smidigare att bara gå och köpa en powerbank, men vill man slippa släpa runt på en så kan detta kanske vara ett alternativ.

Vill du ladda ned appen så går det att göra på App Store.

Skriven av Marcus Attefors

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.