Hyr laddning till din iPhone

Har du stått på flygplatsen eller suttit på fiket och insett att batteriet nästan är nere på noll? Då kan du lösa det genom att hyra en powerbank och få fullt batteri igen.

Det är bolaget Qvik som idag via en pressrelease meddelar att de har strösslat ut powerbanks på över 50 platser runt om i Stockholm där användare kan hyra en powerbank. De jämför sig själva som ett "Voi för powerbanks" och laddarna går bland annat att hitta på Starbucks, Cafe Opera och Nordic Choice.

För att hyra en powerbank är det bara att registrera ett konto i appen och titta på kartan var närmaste laddare finns tillgänglig. Väl framme vid laddaren scannar vi QR-koden och kan börja använda laddaren. Den kostar 2 kronor att låsa upp och 4 kronor per 30 min och det är ett maxtak på 32 kronor per dygn. Laddaren går sedan att lämna in på en av de över 50 platserna i Stockholm när vi inte behöver den längre. Undertecknad kan nog tycka att det är billigare och smidigare att bara gå och köpa en powerbank, men vill man slippa släpa runt på en så kan detta kanske vara ett alternativ.

Vill du ladda ned appen så går det att göra på App Store.

Skriven av Marcus Attefors

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.

Julen är över och lika så årets fattigaste månad på året och våra plånböcker börjar sakta fyllas upp med pengar igen, så vad passar inte bättre än ett Apple-event?

Apples egna streamingtjänst Apple TV+ får snart tillökning av ännu en TV-serie och nu har de släppt en rykande färsk trailer.

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.