Apple norpar toppingenjör från Netflix

Det pågår i skrivande stund ett krig om kundernas pengar och ögon mellan alla olika streamingtjänster och Apple norpar nu en tung anställd hos Netflix.

Det handlar om den erfarne ingenjören Ruslan Meshenberg som har varit en nyckelperson hos Netflix där han har jobbat med få fram en smart, snabb och smidig plattform som har delvis gjort att Netflix har blivit så populär. Det är The Wall Street Journal som noterade att Ruslan hade gått över till Apple för att jobba med deras streamingtjänst då han på sin LinkedIn-profil står listad som "Engineering Leader at Apple.

Detta svider såklart för Netflix och vi välkomnar tacksamt Ruslan då Apple TV+ inte är helt tydligt i TV-appen idag och vi hoppas att han kan hjälpa till att göra Apples plattform lite trevligare.

Via The Wall Street Journal

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.