Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple håller låda nu i mars

Ryktena är många och visst skulle alla dessa rykten kunna fylla en två timmars keynote redan i mars. Apple sägs redan ha flera produkter klara och de har överraskat till våren tidigare.

Vi har vant oss med Apples årliga event - WWDC för utvecklare i juni och presentation av kommande telefoner i september. Det är traditioner som varat i många år. Men ibland kliver de utanför sin komfortabla zon och levererar en liten presentation redan till våren och med vårkänslor som redan börjat sprudla så känns det nästan som att det är en sådan vår just i år. Förra året bjöds vi på gott om nyheter, Apple visade sig satsa en hel del på mjukvara och prenumerationstjänster med Apple Arcade, Apple TV+, Apple News+ och Apple Card, vilket alla inte kunnat upplevas här i Sverige ännu.

Även sedvanliga uppdateringar av hårdvarulinjen med fokus på bättre kamera och en ny fin grön färg när det kommer till iPhone. Men det har också varit överraskningarnas år, AirPods kom i ny generation och proffsmodell, iPad mini 4, iPad Air 3 och sist men absolut inte minst MacBook Pro 16-tum - som alla kom helt utan storslagna framträdanden av Tim Cook.

Så vi får väl se vad 2020 kommer med, men visst hoppas man lite på att de trollar fram lite ur sin hatt redan i mars? Ryktena haglar, nyheterna flyger från alla håll, varesig dom är troliga eller viktiga så sitter vi och diskuterar i små grupper i vår Applebubbla. Men det vi tror oss vara ganska säkra på så här långt är:

iPhone 9
En sann instegsmodell av iPhone har inte släppts sedan iPhone SE 2015, vilket var en uppdaterad version av iPhone 5 med en insida som iPhone 6S. Nu säger flera rykten att iPhone 8 väntar samma behandling. Alltså en äldre modell som uppdateras med ny teknik och hamnar längst ner i iPhones näringskedja. Vilket verkar efterlängtat av många.

MacBook
Apple överraskade med att uppgradera 15-tummaren av MacBook Pro till 16 tum och med det nygamla förbättrade tangentbordet, så nu förväntas även 13-tummaren och kanske även Air få samma uppdatering. Det nya tangentbordet, mindre svart runt skärmen och att Pro får tillbaka sin ESC-knapp och gamla designen på piltangenterna.

Apple Watch (Product) RED
Det ser också ut som att Apple planerar att släppa en Apple Watch i rött. I slutet på förra året var det ingen mindre än den gamle chefdesignern Jony Ive i samband med en diskussion om detta på Twitter postade en bild på just en röd Apple Watch.

Tjänster
Det är heller ingen vild gissning att de kommer fortsätta satsa hårt på sina prenumerationstjänster även i år. Med både Apple TV+ och Apple Arcade bara i startgroparna så finns det nog mycket att se fram emot i år.

Så det borde finnas en hel del att berätta för oss. Så kom igen Apple, vi ses i mars, eller?

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.