Recension: iFrogz Airtime Vibe

Airtime Vibe är ett par nya hörlurar från det ZAGG-ägda iFrogz som presenterades på årets CES-mässa i Las Vegas. Den senaste tekniken till ett lågt pris, men hur bra är de?

Hörlurarna ligger i mellansegmentet och kostar runt tusenlappen. Det är en enklare hörlur som innehåller den senaste tekniken och kanske riktar sig till den som vill ha ett par true wireless-lurar med bra ljud men inte vill spendera 3 000 kronor.

Byggkvalité
Hörlurarna är huvudsakligen gjorda av plast bortsett från öronkuddarna och en liten vadderad kudde i toppen av ramen som gör att de omsluter huvudet som balsam. Öronkuddarna är gjorda av ett skinnliknande material och de har en liten tunn fjädrande metall i bågen. De sluter tätt och väl placerade på huvudet sitter de riktigt skönt. Det är tacksamt för vi kan utan problem använda dessa i flera timmar utan att få ont eller början till en grotesk gamnacke. Men det går inte riktigt att komma ifrån att de känns lite billiga då de både är lätta och lite plastiga.

Brusreduceringen ANC (active noise cancellation) finns där, men imponerar inte. Den ska sänka omgivningsljudet med 20dB, men det ger marginell skillnad och ljudet upplevs burkigt med funktionen igång. Det ANC gör är att ta bort bullrigt ljud, som kanske från bussen eller flygplanet. Men det stänger till exempel inte ut en skrikande treåring, vilket är väl egentligen det man önskar med brusreducering? Men försökskaninen föredrog att ha ANC avstängt vilket gynnar både ljudet och batteritiden.

Batteritiden imponerar, det ger 30 timmars oavbrutet lyssnande med ANC avslaget, och 25 timmar med brusreduceringen aktiverad. Vi har använt dessa i många timmar vid datorn för att klippa podcast och till mycket annat i flera dagar utan att behöva ladda men när det väl är dags så är det Micro-USB som gäller trots att det på hemsidan står att de är utrustade med USB-C.

Övriga funktioner så som inbyggd mikrofon tillåter oss att svara på samtal och fungerar fint med Siri och Google Assistent och gör att dem även funkar bra som gaming-lurar. Med en 3,5mm-plugg kan vi välja att använda dem trådat om batteriet skulle mot förmodan svika, men utan batteri i lurarna så förlorar vi ANC och de övriga finesserna.
För att kontrollera musiken har vi tre stycken knappar på bakre kanten av höger hörlur som styr musik, samtal och röstassistent. On/off, volym + och - samt en separat knapp för ANC med en tillhörande liten indikator på hörlurens framsida. ANC aktiveras av att hålla ner knappen i två sekunder och två sekunder igen för att avaktivera. Det är enkelt att lära sig och förstå sig på funktionerna som är ganska standard.

Enkelt tryck på någon av volymknapparna höjer och sänker, såklart. Längre knapptryck byter låt. On/off-knappen startar med ett dubbelklick röstassistenten. Ett snabbt tryck svarar/lägger på i samtal och pausar musiken vid lyssning. För att stänga av och starta håller man in knappen en liten längre stund. Lurarna är också IPX2-klassade för att motstå lätt regn och svett. De kan även enkelt vikas ihop för att placeras i den medhörande väskan. En liten tygpåse som vid första anblick kunde ha varit en mössa.

Men nu till det viktigaste - ljudet. Det imponerar. Även om hörlurarna inte tar oss med storm och får oss att vilja byta ut våra dyrare lurar så har dessa en trevlig ljudbild. Det bjuds på ett rikt, fylligt ljud med en behaglig bas som inte tar över, så alldeles utmärkt för både musik, film och spel. Så med den sköna passformen och det imponerande ljudet så känns det faktiskt som att man har ett par betydligt dyrare hörlurar på sig och det är nog precis det iFrogz är ute efter.

Den som har ögonen med sig ser att det är ett par svarta hörlurar vi provat, men kommer även i vit/grå och marinblå och de har ett rekommenderat pris på 1 199 kronor.

Slutsatsen är helt enkelt att det är en hörlur som ser ut och känns lite budget i utförandet, men sitter väldigt bra och ger överraskande ljud, även batteriet överraskar. Nymodigheterna finns där men imponerar inte. Men man får vad man betalar för och det är ett par utmärka hörlurar till tonåringen som vill ha en mångsidig lur, med bra ljud till en lagom stor prislapp och som till viss mån sätter den nya standarden för budgetlurar som kommer med dessa nya tekniker. Så ett bra köp men inget för den kräsne.

Produktsida

Skriven av Dennis Klarin

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.