Sonos VD förtydligar - enheterna kommer inte sluta fungera

För ett par dagar sedan gick Sonos ut och meddelade att vissa äldre enheter inte längre kommer att få några uppdateringar och sedan dess har internet fullkomligt exploderat av upprörda kunder.

Därför har nu Sonos VD, Patrick Spence skrivit ett brev på Sonos blogg där de förtydligar vad som kommer att ske. Han skriver att de kunde ha varit tydligare när de först gick ut med nyheten och är tydlig med att enheterna inte kommer att sluta fungera när vi slår över till maj månad. Han fortsätter med att berätta att de håller på att ta fram en lösning där de delar upp de gamla systemen med de nya så att de nya fortsatt får uppdateringar medans de gamla går att använda som ett separat system.

Inom ett par veckor kommer Sonos gå ut och berätta mer detaljerat hur den nya lösningen med två olika system kommer att fungera. Så alla ni som sitter på äldre enheter kan sitta still i båten ett tag till. Produkterna som berörs och inte längre kommer att få nya funktioner när vi går in i maj är:

  • Zone Players

  • Connect och Connect: Amp (lanserade 2006; inkluderar versioner sålda fram till 2015)

  • Första generationens Play: 5 (lanserad 2009)

  • CR200 (lanserad 2009)

  • Bridge (lanserad 2007)

Vill du läsa hela brevet från Sonos VD kan du göra det på deras blogg.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.