Apple kan släppa en lite billigare iPhone redan i mars

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Det är Bloomberg som påstår sig ha källor med insyn i produktionen och enligt dem ska Apples leverantörer sparka igång sina fabriker och börja tillverka telefonen redan i februari. Uppföljaren till iPhone SE 2 som lika gärna kan heta iPhone 9 ryktas ha samma utseende som iPhone 8 men med en mer modern insida. Skärmen ska landa på 4,7 tum och den ska komma med med deras A13 Bionic-processor.

iPhone 8 kostar i skrivande stund 5 390 kronor och uppföljaren till iPhone SE ryktas landa runt samma pris, eller lite lägre. Källorna berättar även att telefonen kommer utrustas med Touch ID vilket helt ärligt känns lite tråkigt och omodernt, men det är väl förståeligt om de ska hålla priset i det lägre segmentet.

Källa Bloomberg, Bilder: iGeeks

Skriven av Marcus Attefors

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.