Tim Cook tror att AR är här för att stanna

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.

Det är nog ingen som med handen på hjärtat kan säga att de använder AR-appar och AR-spel på daglig basis på sin iPhone eller iPad. Tekniken där man blandar digitala objekt med verklighet är helt klart lovande men än så länge är användningsområdena inte så många. Men Tim Cook vet förmodligen saker som vi inte vet och det har länge ryktats om att Apple planerar att släppa ett par glasögon med AR-teknik. När Tim var med i en paneldiskussion i Irland så sade han ordagrant:

"My view is it’s the next big thing, and it will pervade our entire lives."

Tim fortsätter med att berätta att AR är en lovande teknik just för att den inte isolerar användaren i en digital värld och att tekniken fungerar lika bra i sjukvården eller om den glade amatören behöver hjälp på vägen med att byta olja på bilen. Om lösningen från Apples sida är ett par AR-glasögon återstår att se, men att AR kräver någon smidigare hårdvara än en iPad eller iPhone råder det inga tvivel om.

Via Siliconrepublic

Skriven av Marcus Attefors

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.