Tim Cook tror att AR är här för att stanna

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.

Det är nog ingen som med handen på hjärtat kan säga att de använder AR-appar och AR-spel på daglig basis på sin iPhone eller iPad. Tekniken där man blandar digitala objekt med verklighet är helt klart lovande men än så länge är användningsområdena inte så många. Men Tim Cook vet förmodligen saker som vi inte vet och det har länge ryktats om att Apple planerar att släppa ett par glasögon med AR-teknik. När Tim var med i en paneldiskussion i Irland så sade han ordagrant:

"My view is it’s the next big thing, and it will pervade our entire lives."

Tim fortsätter med att berätta att AR är en lovande teknik just för att den inte isolerar användaren i en digital värld och att tekniken fungerar lika bra i sjukvården eller om den glade amatören behöver hjälp på vägen med att byta olja på bilen. Om lösningen från Apples sida är ett par AR-glasögon återstår att se, men att AR kräver någon smidigare hårdvara än en iPad eller iPhone råder det inga tvivel om.

Via Siliconrepublic

Skriven av Marcus Attefors

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.