Rykte: Apple slopar planer på full kryptering via iCloud

Skriverierna kring Apple och FBI den senaste tiden har haglat då FBI vill ha en bakdörr till iOS så de kan komma åt brottslingarnas information som kan bidra till att lösa diverse fall.

Nu rapporterar Reuters att Apple helt har slopat sina planer på att göra sina användares säkerhetskopior via iCloud krypterade. Anledningen till beslutet ska enligt Reuters sex olika källor vara på grund av påtryckningar från FBI. För lite över två år sedan ska Apple ha meddelat FBI att de planerar att kryptera iCloud så inte ens de själva har en nyckel för att komma åt all data. Om allt skulle vara krypterat så skulle inte FBI längre kunna be om data på specifika personer då det rent tekniskt är omöjligt för Apple att komma åt den.

Varför Apple faktiskt backade på att inte kryptera all data i iCloud framgår inte men källorna meddelar att de inte vill peta på björnen som sover och inte heller framstå i media som att de skyddar kriminella. Så om användare vill kryptera sina backuper helt så får de helt sonika koppla telefonen till en dator och göra säkerhetskopieringen på den.

Källa: Reuters

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
6 svar

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.