Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uppdaterat: HomeKit till IKEAs rullgardiner kommer att dröja

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit i USA för mindre än två veckor sedan, men man stöter redan på tekniska problem.

Två veckor har passerat sedan HomeKit-stöd rullade ut till de amerikanska användarna men redan har problem påträffats. Det tog tid för Ikea att först få ut stödet. Det har blivit försening efter försening och vi i Sverige väntar fortfarande. När Ikea först släppte sina Trådfri-lampor i maj 2017 lovade de HomeKit-stöd under sommaren, men stödet kom inte förens i november samma år.

Det blev inte direkt bättre med rullgardinerna. De berättade för oss att dom var på gång redan i september 2018, fick sin prissättning i november och skulle sedan finnas på marknaden i januari 2019, men så blev inte fallet. Först efter sommaren när höstmörkret infallit fanns de i några få butiker. Eftersom det redan skapats en stor efterfrågan och längtan så finns dem sällan på lager i någon av butikerna. Undertecknad har varit sugen på ett par redan från första dagen, men fortfarande inte fått tag på de två som var tanken att starta med. Dessutom lovade Ikea HomeKit-stöd redan vid släpp, men så blev det inte. Som redan nämnts så har stödet fortfarande inte kommit till Sverige och först i USA för två veckor sedan. Men Ikea fortsätter att stöta på patrull.

Allt som utlovats är efterlängtat. Gardinerna ska gå att integrera i HomeKit-scener, så de rullar upp eller ner tillsammans med andra funktioner och förinställningar i hemmet, sätta på timer eller efter sol upp och nergång. Det vill säga att gardinerna skulle få fler funktioner och bli ännu smartare tillsammans med HomeKit - man blir pirrig av alla möjligheter.

Men problemen tycks fortsätta, när en användare från Storbritanien frågade varför HomeKit-stödet i sitt hemland tar sådan tid svarade Ikea att det är ytterligare försening på grund av de 'tekniska problem' man stött på med den amerikanska releasen.

Klippt från Twitter:

Fler detaljer får vi inte från Ikea skrivande stund.

Uppdaterat:
Ikea Smart Home meddelar via en tråd på reddit att de inom en snar framtid kommer släppa en uppdatering som löser dessa problem.

Hi All,
On January 2nd, we released a Gateway update (1.10.28) in the USA. The update contained many stability fixes and also the much awaited HomeKit support for blinds. Unfortunately, the release also had a bug. We received reports of devices losing their name or group configuration in HomeKit, which also broke any associated automations.
We are very sorry for this inconvenience. We have found the bug and we will release a fix shortly. This fix reverts things back to normal.
If you were one of the affected, the fix could cause your devices once again to lose their name or group configuration in HomeKit. We understand that this can cause a lot of frustration but this fix is necessary in order to provide you with the best experience in the future.
Thank you for using IKEA Home smart and giving us your feedback, let us know if you have any questions.
/Petter IKEA Home smart team

Källa: 9to5mac.com

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.