Snart kan du skicka direktmeddelanden via Instagram på din Mac

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Gränssnittet sägs vara detsamma som vi är vana att se i iPhone-appen. Man kommer kunna skicka meddelanden direkt från en användares profil, göra grupper och dubbelklicka på ett meddelande för att gilla. Användaren ska även kunna se hur många olästa meddelanden man har och aktivera notiser via webbläsaren.

Instagram meddelar att detta är bara ett test och till att börja med är det bara en liten del av användarna som har lyckan att prova denna revolutionerande funktion.

Vår första tanke är såklart varför? Deras argument för att inte släppa en renodlad iPad-version är att Instagram hör hemma på mobilen. Men vi kan hoppas att satsningen på desktopversionen också öppnar upp för en iPad-app, så vi slipper den horribla uppskalade versionen man tvingas scrolla i om man inte orkar sträcka sig efter mobilen.

Källa: The Verge

Skriven av Dennis Klarin

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.