Snart kan du skicka direktmeddelanden via Instagram på din Mac

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Gränssnittet sägs vara detsamma som vi är vana att se i iPhone-appen. Man kommer kunna skicka meddelanden direkt från en användares profil, göra grupper och dubbelklicka på ett meddelande för att gilla. Användaren ska även kunna se hur många olästa meddelanden man har och aktivera notiser via webbläsaren.

Instagram meddelar att detta är bara ett test och till att börja med är det bara en liten del av användarna som har lyckan att prova denna revolutionerande funktion.

Vår första tanke är såklart varför? Deras argument för att inte släppa en renodlad iPad-version är att Instagram hör hemma på mobilen. Men vi kan hoppas att satsningen på desktopversionen också öppnar upp för en iPad-app, så vi slipper den horribla uppskalade versionen man tvingas scrolla i om man inte orkar sträcka sig efter mobilen.

Källa: The Verge

Skriven av Dennis Klarin

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Det är nästan enklare att hitta tryffel i stockholms förorter än att få tag i IKEAs nya rullgardiner men ungefär vid gränsen till Danmark fann vi lyckan.

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.