Apple har en ny MacBook Pro på ingång

Apple gjorde många rätt med den nya MacBook Pro på sexton tum och nu har en ny enhet dykt upp i Eurasiska ekonomiska unionens databas (EEC)

Modellnumret som framgår är A2289 och enheten kör enligt det inlämnade dokumentet macOS Catalina. Med stor sannolikhet rör det sig om en uppföljare till den nuvarande MacBook Pro 13". Det är även stor sannolikhet att datorn kommer få samma behandling som sin storebror där butterfly-tekniken på tangentbordet slopas till fördel för saxtekniken. Apple har sedan de bytte till butterfly-tekniken fått kritik för hur enkelt tangentbordet går sönder genom att smuts hittar sig in och det är inte heller speciellt bekvämt att skriva på.

Utöver själva tekniken för tangenterna så kommer vi förmodligen även få en fysisk Escape-knapp och omdesignade piltangenter. Ryktena säger att datorn även kommer gå upp till närmare 14 tum då Apple kommer, likt på nya MacBook Pro 16" göra tunnare ramar runt displayen.

När datorn kan tänkas lanseras är fortfarande oklart men det brukar inte dröja allt för länge när sådana här dokument är inlämnade.

Lästips: Missa inte vår recension av nya MacBook Pro 16"

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
26 svar

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.