Apple har en ny MacBook Pro på ingång

Apple gjorde många rätt med den nya MacBook Pro på sexton tum och nu har en ny enhet dykt upp i Eurasiska ekonomiska unionens databas (EEC)

Modellnumret som framgår är A2289 och enheten kör enligt det inlämnade dokumentet macOS Catalina. Med stor sannolikhet rör det sig om en uppföljare till den nuvarande MacBook Pro 13". Det är även stor sannolikhet att datorn kommer få samma behandling som sin storebror där butterfly-tekniken på tangentbordet slopas till fördel för saxtekniken. Apple har sedan de bytte till butterfly-tekniken fått kritik för hur enkelt tangentbordet går sönder genom att smuts hittar sig in och det är inte heller speciellt bekvämt att skriva på.

Utöver själva tekniken för tangenterna så kommer vi förmodligen även få en fysisk Escape-knapp och omdesignade piltangenter. Ryktena säger att datorn även kommer gå upp till närmare 14 tum då Apple kommer, likt på nya MacBook Pro 16" göra tunnare ramar runt displayen.

När datorn kan tänkas lanseras är fortfarande oklart men det brukar inte dröja allt för länge när sådana här dokument är inlämnade.

Lästips: Missa inte vår recension av nya MacBook Pro 16"

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
26 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.