CES: August visar upp nytt HomeKit-lås

Assa Abloy som äger både de populära märkena August och Yale har nu visat upp ett nytt lås som kommer utrustat med ett WiFi-chip.

Låset kommer att vara kompatibelt med HomeKit Google Assistant, Amazon Alexa, Airbnb och IFTTT. Låset kommer även utrustat med ett WiFi-chip så det kommer inte krävas en speciell brygga/hubb för att använda låset. När det kommer till montering så är det samma lösning som till exempel Glue idag har. Där vi fäster låset på insidan av dörren över själva vredet vilket gör att installationen är busenkel. Batteritiden kommer ligga på lite över tre månader.

Utöver detta så har låset funktioner som automatisk öppning av dörren när vi är i närheten, automatisk låsning och de traditionella nycklarna byts ut mot vår iPhone eller Apple Watch. Vad låset kan tänkas kosta är ännu inte annonserat och inte heller vad det kan tänka kosta.

Via Teknikveckan

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Det är nästan enklare att hitta tryffel i stockholms förorter än att få tag i IKEAs nya rullgardiner men ungefär vid gränsen till Danmark fann vi lyckan.

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.