CES: August visar upp nytt HomeKit-lås

Assa Abloy som äger både de populära märkena August och Yale har nu visat upp ett nytt lås som kommer utrustat med ett WiFi-chip.

Låset kommer att vara kompatibelt med HomeKit Google Assistant, Amazon Alexa, Airbnb och IFTTT. Låset kommer även utrustat med ett WiFi-chip så det kommer inte krävas en speciell brygga/hubb för att använda låset. När det kommer till montering så är det samma lösning som till exempel Glue idag har. Där vi fäster låset på insidan av dörren över själva vredet vilket gör att installationen är busenkel. Batteritiden kommer ligga på lite över tre månader.

Utöver detta så har låset funktioner som automatisk öppning av dörren när vi är i närheten, automatisk låsning och de traditionella nycklarna byts ut mot vår iPhone eller Apple Watch. Vad låset kan tänkas kosta är ännu inte annonserat och inte heller vad det kan tänka kosta.

Via Teknikveckan

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.