CES: Alpine visar upp den första externa 11-tums CarPlay-skärmen

Alpine har jungfruvisat sin nya CarPlay-mottagare/skärm/bilstereo - Alpine Halo 11 iLX-F411.

Dess enorma touchskärm sägs dessutom visa nästan 50% mer naturtrogen bild än deras tidigare niotummare. Hur man nu mäter det?

De gjorde en stor undersökning av vad deras kunder önskar, sen inkluderat allt i den nya Alpine Halo 11 iLX-F411. Förutom den större bättre skärmen finns lul-lull som USB, AUX, HDMI, möjlighet att koppla in backkamera och såklart stöd för Apple CarPlay® och Android Auto™. Om kopplingen blir trådlös eller via kabel nämner de inte så gissningsvis är det kabel som gäller.

Denna gigant bland giganter släpps i Juli till ett pris på runt 12 000 kronor.

Dessutom visar de upp världens första vattentåliga CarPlay-enhet för Jeep Wrangler och Jeep Gladiator, Alpine X409-WRA-JL. Som redan nu finns att hitta i officiella Alpinebutiker för den nätta prislappen 35 000 kronor.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.