CES: Sonys nya 4K och 8K TV's får HomeKit och AirPlay-stöd

Idag avslöjade Sony att deras 4K och 8K tv-apparater som kommer under 2020 får stöd för HomeKit och AirPlay 2.

Alla deras nya tv-apparater med 4K och 8K i 48 till 85 tum kommer få stödet tillsammans med flera andra funktioner som bara funnits i deras premiummodeller.
HomeKit-stöd innebär att man kan se teven i HomeKit och kan ge den kommandon via Siri, som att höja/sänka volymen eller starta och stänga av.

Sony började redan i december av förra året skicka ut uppdateringar som gav stöd för HomeKit och AirPlay 2 till flera av deras tidigare modeller. Men från och med 2020 så kommer det finnas i samtliga modeller från start. Dock har inget sagts om och när Apple TV-appen gör sin debut i Sony TVs.

Sony talar också om att flera av funktionerna som endast funnits i MASTER-serien kommer till flera andra modeller. Så som Sony's Picture Processor X1, Triluminos Display, Sound-from-Picture Reality, Netflix Calibrated Mode och IMAX Enhanced tillsammans med flera nyheter.

Källa: MacRomurs

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.