CES: Sonys nya 4K och 8K TV's får HomeKit och AirPlay-stöd

Idag avslöjade Sony att deras 4K och 8K tv-apparater som kommer under 2020 får stöd för HomeKit och AirPlay 2.

Alla deras nya tv-apparater med 4K och 8K i 48 till 85 tum kommer få stödet tillsammans med flera andra funktioner som bara funnits i deras premiummodeller.
HomeKit-stöd innebär att man kan se teven i HomeKit och kan ge den kommandon via Siri, som att höja/sänka volymen eller starta och stänga av.

Sony började redan i december av förra året skicka ut uppdateringar som gav stöd för HomeKit och AirPlay 2 till flera av deras tidigare modeller. Men från och med 2020 så kommer det finnas i samtliga modeller från start. Dock har inget sagts om och när Apple TV-appen gör sin debut i Sony TVs.

Sony talar också om att flera av funktionerna som endast funnits i MASTER-serien kommer till flera andra modeller. Så som Sony's Picture Processor X1, Triluminos Display, Sound-from-Picture Reality, Netflix Calibrated Mode och IMAX Enhanced tillsammans med flera nyheter.

Källa: MacRomurs

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Det är nästan enklare att hitta tryffel i stockholms förorter än att få tag i IKEAs nya rullgardiner men ungefär vid gränsen till Danmark fann vi lyckan.

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.