Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES: Netatmos smarta lås använder NFC-teknik

Smarta lås ser man många av på marknaden just nu och den kakan vill väderstation- och övervakningsjätten Netatmo också ha en del av.

Netatmo gör det lite annorlunda med fysiska nycklar och NFC, men självklart går det också använda mobilen och låset är HomeKit-kompatibelt. Låset med det fyndiga namnet Netatmo Smart Door Lock and Keys kommer med tre fysiska förprogramerade nycklar och du kan programmera fler eller avaktivera borttappade nycklar med Netatmo Security app, samma app som till deras brandlarm och kameror.

Du kan också låsa upp via appen, men man måste vrida manuellt på låset som med en vanlig nyckel för att förflytta kolven. Så det finns inget helt hand- eller trådlöst alternativ vilket kan tyckas lite konstigt. Men eftersom det inte behövs någon motor för att öppna och låsa så utlovar Netatmo 2 års batteritid med fyra AAA-batterier. Men det går också driva med Micro USB om man skulle ha nonchalerat push-notiserna om att byta batteri.

Netatmo’s Smart Door Lock and Keys släpps i Europa I slutet av 2020. Priset är inte satt men förväntas hamna mellan 3000 och 4000 kronor för startkittet med tre nycklar och installationsverktyg.

Källa: The Verge

Tillverkarens hemsida: Netatmo.com

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.