CES: Netatmos smarta lås använder NFC-teknik

Smarta lås ser man många av på marknaden just nu och den kakan vill väderstation- och övervakningsjätten Netatmo också ha en del av.

Netatmo gör det lite annorlunda med fysiska nycklar och NFC, men självklart går det också använda mobilen och låset är HomeKit-kompatibelt. Låset med det fyndiga namnet Netatmo Smart Door Lock and Keys kommer med tre fysiska förprogramerade nycklar och du kan programmera fler eller avaktivera borttappade nycklar med Netatmo Security app, samma app som till deras brandlarm och kameror.

Du kan också låsa upp via appen, men man måste vrida manuellt på låset som med en vanlig nyckel för att förflytta kolven. Så det finns inget helt hand- eller trådlöst alternativ vilket kan tyckas lite konstigt. Men eftersom det inte behövs någon motor för att öppna och låsa så utlovar Netatmo 2 års batteritid med fyra AAA-batterier. Men det går också driva med Micro USB om man skulle ha nonchalerat push-notiserna om att byta batteri.

Netatmo’s Smart Door Lock and Keys släpps i Europa I slutet av 2020. Priset är inte satt men förväntas hamna mellan 3000 och 4000 kronor för startkittet med tre nycklar och installationsverktyg.

Källa: The Verge

Tillverkarens hemsida: Netatmo.com

Skriven av Dennis Klarin

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.