CES: Somfy visar upp ett stilrent lås till ytterdörren

Det är en riktig utmaning att hitta ett vettigt smart lås som är snabbt, enkelt att installera och som inte låter sanslöst högt.

Just dessa saker ser Somfy ut att kunna lösa med låset "Door Keeper" som är riktat till den europeiska marknaden. Låset har en rad smarta funktioner där det bland annat kommer utrustat med en vibrationssensor som känner om någon försöker bryta upp det. Om så är fallet så skickas det direkt en notis till användarens telefon som sedan kan ringa polisen. Som det ser ut på designen så gissar vi att detta placeras över befintligt lås vilket är tacksamt då installationen då är relativt smärtfri. Door Keeper är även utrustat med deras egna patenterade IntelliTAG som kan känna av om dörren faktiskt är låst eller olåst vilket de flesta lås som monteras på ett befintligt inte kan göra idag.

Det ska även ha en snabb och tyst motor och det har stöd för Amazon Alexa och Google Home. Om även HomeKit-stöd kommer att komma återstår att se men vi håller tummarna. Door Keeper kommer nå butikerna under andra kvartalet 2020 och vad det kan tänkas kosta är fortfarande inte annonserat.

Via HomeKitauthority