CES: Mophie lanserar powerbank som kan få igång ett dött bilbatteri

Paniken när mobilen är nere under 10 procent är inte nådig men ännu värre är det när man sätter sig i bilen och batteriet har laddat ur.

Hade det inte varit fiffigt om det fanns en powerbank som kunde ladda din telefon men även väcka liv i ditt bilbatteri om det skulle behövas? Just detta visar Mophie upp på teknikmässan CES som nu har gått av stapeln. Deras senaste powerbank heter Powerstation Go och den kommer utrustad med ett batteri på 44 400mWh och mini-startkablar.

På ovansidan av Powerstation Go hittar vi en liten cirkel där vi kan placera telefonen och ladda den trådlöst (5W). Den har även två 2.4A USB-A-portar så det går att ladda två enheter samtidigt och den kan även ladda bärbara datorer med upp till 65W. Något märkligt är dock att de helt verkar ha slopat USB-C vilket är tråkigt. Om denna skönhet kommer att hitta till Sverige är fortfarande oklart men i USA går den att köpa från den 9 januari och priset ligger på 159,95 dollar.

Källa Mophie

Skriven av Marcus Attefors

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.