Zens Liberty - AirPowers okrönta ersättare

Trots att nio månader har gått sedan Apple gav upp sin AirPower-laddplatta så är det många som är besvikna och letar efter den perfekta ersättaren. Kan Zens Liberty vara just det?

Zens Liberty verkar vara något på spåren. Inte mindre än 16 laddningsspolar gör att man kan placera sin enhet lite hur man vill på plattan, den laddar dessutom två enheter samtidigt kors och tvärs. Dock inte Apple Watch som den tidigare nämnda plattan lovade. Men det har dom däremot löst med ett extratillbehör - magnetisk laddsticka för Apple Watch som man kan placera i USB-A uttaget på sidan av plattan.

Den finns att beställa redan nu och för i runda slängar 1800 kronor får man versionen med glasplatta, 1400 kr om man nöjer sig med ett tygstycke. Tillbehöret för klockan 400 kr. Men undertecknad tycker att den i glas ser riktigt snygg och spännande ut!

För att komma till det mer tekniska så levererar plattan 30W totalt, två enheter får i sig 15W med andra ord. Stödjer både Apples och Samsungs snabbladdning, har en 2.4A USB-A för laddning av annan enhet och plattan i sig försörjs via USB-C med den tillhörande 60W-adaptern.

Källa: The Verge

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.