IKEA rullar ut HomeKit-stöd till sina rullgardiner

Det har inte varit helt lätt att få tag i IKEAs nya rullgardiner och de som har lyckats få tag på dem har fått vänta på stöd för HomeKit - fram tills nu.

Uppdateringen har börjat rullas ut världen över och det verkar ske stegvis då vissa har fått uppdateringen och vissa inte. För att rullgardinerna ska bli synliga i Hem-appen så behöver du först uppdatera din TRÅDFRI-gateway och rätt version ska vara 1.10.28. Sen ska rullgardinerna automatiskt dyka upp i Hem-appen. Om de inte gör det trots rätt version så har vissa användare fått det löst genom att starta om gateway.

Lästips: Teknikveckans recension av Fyrtur & Kadrilj

Via 9To5Mac, Tack för tips Håkan Ander

Skriven av Marcus Attefors

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Det är nästan enklare att hitta tryffel i stockholms förorter än att få tag i IKEAs nya rullgardiner men ungefär vid gränsen till Danmark fann vi lyckan.

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.