IKEA rullar ut HomeKit-stöd till sina rullgardiner

Det har inte varit helt lätt att få tag i IKEAs nya rullgardiner och de som har lyckats få tag på dem har fått vänta på stöd för HomeKit - fram tills nu.

Uppdateringen har börjat rullas ut världen över och det verkar ske stegvis då vissa har fått uppdateringen och vissa inte. För att rullgardinerna ska bli synliga i Hem-appen så behöver du först uppdatera din TRÅDFRI-gateway och rätt version ska vara 1.10.28. Sen ska rullgardinerna automatiskt dyka upp i Hem-appen. Om de inte gör det trots rätt version så har vissa användare fått det löst genom att starta om gateway.

Lästips: Teknikveckans recension av Fyrtur & Kadrilj

Via 9To5Mac, Tack för tips Håkan Ander

Skriven av Marcus Attefors

Ett patent som Apple nyss tog över skvallrar om det. Det tycks peka på ett helt hemmabiosystem och inte bara en uppdatering av HomePod. Vore inte det drömmen?

Vi lever i en härlig värld där vi numera inte behöver släpa med oss en MP3-spelare, en digitalkamera, GPS, och en miniräknare då vi har allt inbakat i telefonen.

Vi vet alla att musstödet som kom i iPadOS 13 inte var riktigt det där vi hade förväntat oss men det ser ut att kunna bli bättre.

Serienumret A2015 har dykt upp i FCC-registret och skvallrar om att det Appleägda Beats snart släpper Powerbeats 4.

Trust har lanserat en ny mikrofon som riktar in sig till de som vill använda den för gaming eller för sin första podcast och vi har hårdtestat den i vår nylanserade podd Macradion.

Denna vecka riktar vi fokus på Apples mjukvara och drömmer om vad iOS 14 och iPadOS 14 kan tänkas innehålla.