Recension: Kondens - när mode möter funktion

Att köpa en ny MacBook Pro är inte helt gratis och då känns det ju rent av förkastligt att skydda sin nya dator i något billigt fodral från eBay för 129 kronor.

Som tur är finns det alternativ som inte bränner hål på plånboken men som ändå ger vår MacBook Pro ett omslutande täcke av kvalité och äkta skinn. Produkten vi pratar om kommer från ett nytt svenskt bolag som heter Kondens. De drog igång sin webbshop den 14 november och deras första kollektion består av laptopfodral där fokus har legat på material och detaljer.

Vi har fått testa ett av deras totalt nio olika fodral till laptops som kommer i olika färger och utföranden. Fodralet vi har testat i den här recensionen heter NICCO RED SUEDE och är gjort av italienskt premiumläder och på ovansidan möts vi av en robust dragkedja. Undertecknad har Apples läderfodral hemma och jag måste säga att Kondens har lyckats få till känslan i fodralet riktigt bra, faktiskt bättre än Apple. Doften av läder fyller rummet när vi öppnar den stilfulla kartongen och vi får en känsla av välbehag.

När vi ändå är inne på det här om kartonger så måste vi ändå nämna att vi på 99mac testar massvis av olika produkter varje år och första intrycket är otroligt viktigt. Många tillverkare verkar inte bry sig om detta men så är inte fallet med Kondens. Allt är paketerat i en stilren robust kartong och läderskyddet vilar i en stilren och snygg tygpåse. Om vi tar och återgår till läderfodralet så är det inte bara känslan och materialet som är trevliga utan även färgen på fodralet. Det är som att vilda västern och modern design möts och vår MacBook Pro har nog aldrig bott bättre. Sköter Kondens marknadsföringen rätt kan de mycket väl bli en stor spelare när det kommer till accessoarer till teknikprodukter för de har satt ribban högt med deras första produkt. Fodralen går att köpa i två storlekar och det vi testade kostar 1 195 kronor, har du en MacBook Pro 15" så kostar samma fodral 1 395 kronor.

Vill du läsa mer om de olika fodralen så kan du göra det hos Kondens.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.