Recension: Kondens - när mode möter funktion

Att köpa en ny MacBook Pro är inte helt gratis och då känns det ju rent av förkastligt att skydda sin nya dator i något billigt fodral från eBay för 129 kronor.

Som tur är finns det alternativ som inte bränner hål på plånboken men som ändå ger vår MacBook Pro ett omslutande täcke av kvalité och äkta skinn. Produkten vi pratar om kommer från ett nytt svenskt bolag som heter Kondens. De drog igång sin webbshop den 14 november och deras första kollektion består av laptopfodral där fokus har legat på material och detaljer.

Vi har fått testa ett av deras totalt nio olika fodral till laptops som kommer i olika färger och utföranden. Fodralet vi har testat i den här recensionen heter NICCO RED SUEDE och är gjort av italienskt premiumläder och på ovansidan möts vi av en robust dragkedja. Undertecknad har Apples läderfodral hemma och jag måste säga att Kondens har lyckats få till känslan i fodralet riktigt bra, faktiskt bättre än Apple. Doften av läder fyller rummet när vi öppnar den stilfulla kartongen och vi får en känsla av välbehag.

När vi ändå är inne på det här om kartonger så måste vi ändå nämna att vi på 99mac testar massvis av olika produkter varje år och första intrycket är otroligt viktigt. Många tillverkare verkar inte bry sig om detta men så är inte fallet med Kondens. Allt är paketerat i en stilren robust kartong och läderskyddet vilar i en stilren och snygg tygpåse. Om vi tar och återgår till läderfodralet så är det inte bara känslan och materialet som är trevliga utan även färgen på fodralet. Det är som att vilda västern och modern design möts och vår MacBook Pro har nog aldrig bott bättre. Sköter Kondens marknadsföringen rätt kan de mycket väl bli en stor spelare när det kommer till accessoarer till teknikprodukter för de har satt ribban högt med deras första produkt. Fodralen går att köpa i två storlekar och det vi testade kostar 1 195 kronor, har du en MacBook Pro 15" så kostar samma fodral 1 395 kronor.

Vill du läsa mer om de olika fodralen så kan du göra det hos Kondens.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Det är nästan enklare att hitta tryffel i stockholms förorter än att få tag i IKEAs nya rullgardiner men ungefär vid gränsen till Danmark fann vi lyckan.

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.