iFixit ger Mac Pro högt betyg när det kommer till reparationer

iFixit brukar varje år ge Apple låga betyg när det kommer till hur enkelt deras produkter går att reparera men Mac Pro sticker ut och får riktigt högt betyg.

Gänget hos iFixit har plockat ned datorn i molekyler och analyserat alla skruvar och delar för att se hur lätt det är att reparera Mac Pro. Totalt så får datorn 9/10 i betyg och det är positivt att få så hög poäng som möjligt. iFixit har dels tittat på hur lätt det är att montera ned datorn och sen även hur lätt det är att själv hitta reservdelar till den. Att den inte fick fullpott beror förmodligen på att de märkte att datorns SSD-disk är kopplad till säkerhetschippet T2 vilket gör att disken inte går att byta själv.

De hittade även en smart och rolig sak i datorn och det är att datorns power-knapp är utrustad med pogo-stift så datorn automatiskt stängs av om chassit tas bort.

Vill ni läsa hela genomgången så kan ni göra det hos iFixit.

Skriven av Marcus Attefors

iPad slog ned som en bomb som en helt ny produktkategori och har sedan den lanserades utvecklats en hel del - idag är det tio år sedan den först visades upp.

Det är nästan enklare att hitta tryffel i stockholms förorter än att få tag i IKEAs nya rullgardiner men ungefär vid gränsen till Danmark fann vi lyckan.

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.