Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så mycket kostar Mac Pro i Sverige

Idag går det att beställa Mac Pro och Pro Display XDR och vill du gå all in så får du sälja många njurar.

Rivjärnet som den kallas i folkmun är ett modulärt monster som både kan rivstarta och riva hål i plånboken. Är du sugen på en Mac Pro så landar grundmodellen på 71 995 kronor. För dessa pengar får du en 3,5 GHz åttakärnig Intel Xeon W-processor med Turbo Boost på upp till 4,0 Ghz. Den är utrustad med 32 GB ddr4 ecc-minne (4 x 8 GB) ett Radeon Pro 580X med 8 GB gddr5-minne och en SSD på 256 GB.

Är du däremot sugen på att gå "all in" så får du hosta upp 586 390 kronor och då får du bland annat en 2,5 GHz 28‑kärnig Intel Xeon W-processor medTurbo Boost upp till 4,4 GHz, 4 TB SSD-lagring, två Radeon Pro Vega II Duo med 2 × 32 GB hbm2-minne vardera, 1,5 TB (12 × 128 GB) ddr4 ecc-minne och självklart även en ram i rostfritt stål med hjul (4 400 kronor). Vill du ha Apples Pro Display XDR så får du hosta upp 59 995 kronor till och ytterligare 12 495 kronor om du vill ha det omtalade stativet.

MKBHD eller Marques Brownlee som han egentligen heter har lagt vantarna på nya Mac Pro och kör i videon nedan en unboxing av Mac Pro. Han har fått lattja med datorn i cirka två veckor och berättar även om sina intryck av datorn.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.