Så mycket kostar Mac Pro i Sverige

Idag går det att beställa Mac Pro och Pro Display XDR och vill du gå all in så får du sälja många njurar.

Rivjärnet som den kallas i folkmun är ett modulärt monster som både kan rivstarta och riva hål i plånboken. Är du sugen på en Mac Pro så landar grundmodellen på 71 995 kronor. För dessa pengar får du en 3,5 GHz åttakärnig Intel Xeon W-processor med Turbo Boost på upp till 4,0 Ghz. Den är utrustad med 32 GB ddr4 ecc-minne (4 x 8 GB) ett Radeon Pro 580X med 8 GB gddr5-minne och en SSD på 256 GB.

Är du däremot sugen på att gå "all in" så får du hosta upp 586 390 kronor och då får du bland annat en 2,5 GHz 28‑kärnig Intel Xeon W-processor medTurbo Boost upp till 4,4 GHz, 4 TB SSD-lagring, två Radeon Pro Vega II Duo med 2 × 32 GB hbm2-minne vardera, 1,5 TB (12 × 128 GB) ddr4 ecc-minne och självklart även en ram i rostfritt stål med hjul (4 400 kronor). Vill du ha Apples Pro Display XDR så får du hosta upp 59 995 kronor till och ytterligare 12 495 kronor om du vill ha det omtalade stativet.

MKBHD eller Marques Brownlee som han egentligen heter har lagt vantarna på nya Mac Pro och kör i videon nedan en unboxing av Mac Pro. Han har fått lattja med datorn i cirka två veckor och berättar även om sina intryck av datorn.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
31 svar

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.

I flera år har olika personer försökt hitta en bakdörr in i Apple TV 3 för att användare ska kunna jailbreaka sin enhet och nu är den dagen här.

För ett par dagar sedan gick Sonos ut och meddelade att vissa äldre enheter inte längre kommer att få några uppdateringar och sedan dess har internet fullkomligt exploderat av upprörda kunder.

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.