Netatmo rullar ut stöd för HomeKit Secure Video

Att ha kameror placerade i hemmet kan vara lite obehagligt dels för att man kan ha känslan av att bli övervakad men sen även ur ett säkerhetsperspektiv - vem kan egentligen titta på den här strömmen?

Apple vill lösa detta med HomeKit Secure Video där de ger användaren full kontroll över sitt inspelade material. Materialet laddas sedan upp till iCloud via End-to-end-kryptering där du sedan kan titta på ditt material.

Netatmo har nu börjat rulla ut stöd till sin HomeKit-kompatibla kamera "Smart Indoor Camera" och utrullningen verkar göras gradvis då vi i skrivande stund ännu inte har fått uppdateringen. När uppdateringen väl har kommit så kommer du kunna välja att aktivera HomeKit Secure Video och för att material ska laddas upp till iCloud krävs att du betalar för antingen 200GB eller 2TB lagringsutrymme i iCloud.

Har du fått uppdateringen? Skriv gärna bland våra kommentarer.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Idag går det att beställa Mac Pro och Pro Display XDR och vill du gå all in så får du sälja många njurar.

Vi har lämnat prylmässan IFA bakom oss och blickar mot CES som går av stapeln den 7 januari i Las Vegas.

IKEA verkar inte bara ha problem med att få ut sina smarta rullgardiner i butikerna utan även det utlovade HomeKit-stödet kommer att dröja.

Har du inte hunnit bränna hål på plånboken ännu av alla julklappsköp så har du snart chansen då nya Mac Pro och Pro Display XDR snart går att beställa.

Blir du inte riktigt kompis med kontrollen till Apple TV 4 och Apple TV 4K? Då är det läge att sälja huset, säga upp dig från jobbet och flytta till Schweiz.

i veckans avsnitt tar vi upp Black Fridays död och hur dumt det smarta hemmet kan vara.