Patent skvallrar om att Apple Watch kan komma att mäta muskelrörelser i framtiden

Apple har lämnat in en patentansökan gällande Apple Watch där det framgår att bolaget vill kunna mäta muskelrörelser i sina framtida klockor.

I patentet framgår det att Apple vill använda sig av EMG-sensorer (Elektromyografi) som redan idag används inom medicinen för att mäta musklernas respons på stimulering från nervsystemet. I rena funktioner betyder det att framtida Apple Watch skulle kunna känna av när vi styrketränar och ge oss bättre mätningar när vi tränar.

Själva sensorerna sitter i armbandet och inte i klockan när vi tittar på patentansökan och det råder inga tvivel på att Apple fortsätter sin satsning på att Apple Watch ska vara det naturliga valet för att mäta allt som har med hälsa att göra. Detta är dock bara ett patent så det finns inga garantier att detta blir verklighet.

Källa: AppleInsider

Skriven av Marcus Attefors

Jag vet inte hur det är med er men min lightningport på telefonen är mer eller mindre oanvänd, så skulle det fungera med en telefon som helt saknar laddningsport?

Har du gått och drömt om att kunna spela in lite härliga filmer med din personliga Memoji så är det nu möjligt via Apples egna app Clips.

Väntan har varit lång men nu är dagen som många har väntat på äntligen här -Swedbank har nu stöd för Apple Pay

Att ha kameror placerade i hemmet kan vara lite obehagligt dels för att man kan ha känslan av att bli övervakad men sen även ur ett säkerhetsperspektiv - vem kan egentligen titta på den här strömmen?

Apple kommer precis som tidigare år haka på Black Friday och kör återigen med presentkort som kan användas i deras butiker.

För ungefär en månad sedan lanserade Apple en ny version av sina AirPods som är av typen in-ear och källor till Bloomberg meddelar nu att efterfrågan är högre än vad Apple hade räknat med.