Tyskland kan tvinga Apple att öppna upp NFC

En nytt lagförslag i Tyskland kan göra att Apple tvingas öppna upp NFC i sina telefoner så det går att använda andra betaltjänster genom att blippa sin telefon.

Så som det ser ut idag så har iPhone-användare inga alternativ om de vill betala med sin telefon med någon annan tjänst än Apple Pay. Detta vill tyska myndigheter ändra på då de anser att det bromsar marknaden och att fler alternativ ska släppas in. Det nya lagförslaget säger att företag som hanterar elektroniska betalningar måste hålla sina system öppna så fler betalningssystem som till exempel Google Pay och Samsung Pay även ska fungera på en iPhone.

Lagen pekar inte på några sätt ut just Apple utan det ska även gå att använda fler betalsystem på en Samsung eller en telefon från Google. Apple blev väldigt förvånade att lagförslaget röstades igenom så snabbt och svarade:

"We are surprised at how suddenly this legislation was introduced, we fear that the draft law could be harmful to user friendliness, data protection and the security of financial information.”

Apple säger att NFC på deras telefoner är låst till Apple Pay på grund av säkerhetsskäl och om så faktiskt är fallet så finns det en möjlighet att de inte blir straffade om de inte öppnar upp så andra bolag kan använda NFC-chippet för betalningar. Detta är förmodligen inte det sista vi hör om saken och det ska bli intressant att se om Apple kan övertyga och bevisa för de tyska myndigheterna att det är för användarnas säkerhet detta görs.

Källa Reuters

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
6 svar

Jag vet inte hur det är med er men min lightningport på telefonen är mer eller mindre oanvänd, så skulle det fungera med en telefon som helt saknar laddningsport?

Har du gått och drömt om att kunna spela in lite härliga filmer med din personliga Memoji så är det nu möjligt via Apples egna app Clips.

Väntan har varit lång men nu är dagen som många har väntat på äntligen här -Swedbank har nu stöd för Apple Pay

Att ha kameror placerade i hemmet kan vara lite obehagligt dels för att man kan ha känslan av att bli övervakad men sen även ur ett säkerhetsperspektiv - vem kan egentligen titta på den här strömmen?

Apple kommer precis som tidigare år haka på Black Friday och kör återigen med presentkort som kan användas i deras butiker.

För ungefär en månad sedan lanserade Apple en ny version av sina AirPods som är av typen in-ear och källor till Bloomberg meddelar nu att efterfrågan är högre än vad Apple hade räknat med.