Tim Cook: Vi har gjort vårt starkaste fjärde kvartal någonsin

Dagar blir till veckor och veckor till månader och nu är det återigen dags för Apple att presentera hur bolaget mår.

Det är resultatet för det tredje kvartalet (räkenskapsårets fjärde) som igår kväll presenterades och Apple visar återigen att de har stenkoll på marknaden. Det är en tuff marknad där teknik håller längre och vi köper inte ny teknik lika ofta längre. Detta skapar givetvis problem för bolag vars affärsidé är att sälja just hårdvara. Apple ser ut att ha tittat rätt i spåkulan för deras post tjänster har slagit nya rekord.

Apple hade en omsättning på 64 miljarder dollar under kvartalet och under motsvarande period förra året låg siffran på 62,9 miljarder dollar. I ren vinst blev det 13,69 miljarder dollar under kvartalet. Apple presenterar inte längre hur många enheter de säljer men det går fortfarande att se vilken produktkategori som bär mest frukt:

  • iPhone: 33,36 miljarder dollar

  • Tjänster: 12,2 miljarder dollar

  • Mac: 6,99 miljarder dollar

  • Tillbehör (Apple Watch, Smarta Hem, skal): 6,52 miljarder dollar

  • iPad: 4,66 miljarder dollar

Tar vi en titt på hela räkenskapsåret 2019 så hade bolaget en omsättning på 260,2 miljarder dollar och en nettovinst på 55,3 miljarder dollar. Tim Cook avslutade med att meddela att han är väldigt optimistisk inför julhandeln då de imorgon kommer lansera Apple TV+, de har precis lanserat AirPods Pro som fått ett fint mottagande och deras nyligen släppta iPhone 11-serie säljer bra.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.