Tim Cook: Vi har gjort vårt starkaste fjärde kvartal någonsin

Dagar blir till veckor och veckor till månader och nu är det återigen dags för Apple att presentera hur bolaget mår.

Det är resultatet för det tredje kvartalet (räkenskapsårets fjärde) som igår kväll presenterades och Apple visar återigen att de har stenkoll på marknaden. Det är en tuff marknad där teknik håller längre och vi köper inte ny teknik lika ofta längre. Detta skapar givetvis problem för bolag vars affärsidé är att sälja just hårdvara. Apple ser ut att ha tittat rätt i spåkulan för deras post tjänster har slagit nya rekord.

Apple hade en omsättning på 64 miljarder dollar under kvartalet och under motsvarande period förra året låg siffran på 62,9 miljarder dollar. I ren vinst blev det 13,69 miljarder dollar under kvartalet. Apple presenterar inte längre hur många enheter de säljer men det går fortfarande att se vilken produktkategori som bär mest frukt:

  • iPhone: 33,36 miljarder dollar

  • Tjänster: 12,2 miljarder dollar

  • Mac: 6,99 miljarder dollar

  • Tillbehör (Apple Watch, Smarta Hem, skal): 6,52 miljarder dollar

  • iPad: 4,66 miljarder dollar

Tar vi en titt på hela räkenskapsåret 2019 så hade bolaget en omsättning på 260,2 miljarder dollar och en nettovinst på 55,3 miljarder dollar. Tim Cook avslutade med att meddela att han är väldigt optimistisk inför julhandeln då de imorgon kommer lansera Apple TV+, de har precis lanserat AirPods Pro som fått ett fint mottagande och deras nyligen släppta iPhone 11-serie säljer bra.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Jag vet inte hur det är med er men min lightningport på telefonen är mer eller mindre oanvänd, så skulle det fungera med en telefon som helt saknar laddningsport?

Har du gått och drömt om att kunna spela in lite härliga filmer med din personliga Memoji så är det nu möjligt via Apples egna app Clips.

Väntan har varit lång men nu är dagen som många har väntat på äntligen här -Swedbank har nu stöd för Apple Pay

Att ha kameror placerade i hemmet kan vara lite obehagligt dels för att man kan ha känslan av att bli övervakad men sen även ur ett säkerhetsperspektiv - vem kan egentligen titta på den här strömmen?

Apple kommer precis som tidigare år haka på Black Friday och kör återigen med presentkort som kan användas i deras butiker.

För ungefär en månad sedan lanserade Apple en ny version av sina AirPods som är av typen in-ear och källor till Bloomberg meddelar nu att efterfrågan är högre än vad Apple hade räknat med.