Tim Cook: Vi har gjort vårt starkaste fjärde kvartal någonsin

Dagar blir till veckor och veckor till månader och nu är det återigen dags för Apple att presentera hur bolaget mår.

Det är resultatet för det tredje kvartalet (räkenskapsårets fjärde) som igår kväll presenterades och Apple visar återigen att de har stenkoll på marknaden. Det är en tuff marknad där teknik håller längre och vi köper inte ny teknik lika ofta längre. Detta skapar givetvis problem för bolag vars affärsidé är att sälja just hårdvara. Apple ser ut att ha tittat rätt i spåkulan för deras post tjänster har slagit nya rekord.

Apple hade en omsättning på 64 miljarder dollar under kvartalet och under motsvarande period förra året låg siffran på 62,9 miljarder dollar. I ren vinst blev det 13,69 miljarder dollar under kvartalet. Apple presenterar inte längre hur många enheter de säljer men det går fortfarande att se vilken produktkategori som bär mest frukt:

  • iPhone: 33,36 miljarder dollar

  • Tjänster: 12,2 miljarder dollar

  • Mac: 6,99 miljarder dollar

  • Tillbehör (Apple Watch, Smarta Hem, skal): 6,52 miljarder dollar

  • iPad: 4,66 miljarder dollar

Tar vi en titt på hela räkenskapsåret 2019 så hade bolaget en omsättning på 260,2 miljarder dollar och en nettovinst på 55,3 miljarder dollar. Tim Cook avslutade med att meddela att han är väldigt optimistisk inför julhandeln då de imorgon kommer lansera Apple TV+, de har precis lanserat AirPods Pro som fått ett fint mottagande och deras nyligen släppta iPhone 11-serie säljer bra.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apple Arcade växte en aning idag då det lades till sex helt nya titlar på tjänsten och bland annat fick vi äntligen ett fotbollsspel.

Apple har enligt sidan Variety lagt en beställning på nya säsonger av sina nya serier "SEE", "For all Mankind", "Dickinson" och "The Morning Show".

Vi är så nära att kunna lämna plånboken och ha det mesta i mobilen och ICA låter oss nu lägga ICA-kortet på hyllan.

Apple har lagt sig i skyttegraven och inlett en attack mot de redan erfarna jättarna HBO och Netflix genom att lansera sin nya streamingtjänst Apple TV+.

Apple Arcade lanserades den 19 september och nu har det gått lite över en månad sedan lansering och frågan är om tjänsten är värd 59 kronor per månad?

Väntan har varit väldigt lång och Adobe är nu äntligen redo för lansering av Photoshop till iPad och appen går äntligen att ladda ned.