Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook: Vi har gjort vårt starkaste fjärde kvartal någonsin

Dagar blir till veckor och veckor till månader och nu är det återigen dags för Apple att presentera hur bolaget mår.

Det är resultatet för det tredje kvartalet (räkenskapsårets fjärde) som igår kväll presenterades och Apple visar återigen att de har stenkoll på marknaden. Det är en tuff marknad där teknik håller längre och vi köper inte ny teknik lika ofta längre. Detta skapar givetvis problem för bolag vars affärsidé är att sälja just hårdvara. Apple ser ut att ha tittat rätt i spåkulan för deras post tjänster har slagit nya rekord.

Apple hade en omsättning på 64 miljarder dollar under kvartalet och under motsvarande period förra året låg siffran på 62,9 miljarder dollar. I ren vinst blev det 13,69 miljarder dollar under kvartalet. Apple presenterar inte längre hur många enheter de säljer men det går fortfarande att se vilken produktkategori som bär mest frukt:

  • iPhone: 33,36 miljarder dollar

  • Tjänster: 12,2 miljarder dollar

  • Mac: 6,99 miljarder dollar

  • Tillbehör (Apple Watch, Smarta Hem, skal): 6,52 miljarder dollar

  • iPad: 4,66 miljarder dollar

Tar vi en titt på hela räkenskapsåret 2019 så hade bolaget en omsättning på 260,2 miljarder dollar och en nettovinst på 55,3 miljarder dollar. Tim Cook avslutade med att meddela att han är väldigt optimistisk inför julhandeln då de imorgon kommer lansera Apple TV+, de har precis lanserat AirPods Pro som fått ett fint mottagande och deras nyligen släppta iPhone 11-serie säljer bra.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.