Apple presenterar AirPods Pro

Ryktena stämde och idag har Apple visat upp en Pro-version av sina omåttligt populära hörlurar.

AirPods Pro bjuder på en helt ny design där vi istället för den snäckskalsformade designen har in-ear. De har även ett specialbyggt ventilsystem som jämnar ut trycket när hörlurarna förs in i örongången. De kommer utrustade med aktiv brusreducering och för att den ska fungera finner vi två mikrofoner som lyssnar på omgivningen och med hjälp av mjukvara elimineras allt brus. Den ena mikrofonen är utåtvänd och plockar upp externt ljud för att kunna analysera omgivningen. Den andra lyssnar mot örat och utesluter resterande brus.

AirPods Pro klarar även att tas med på gymmet och är IPX4-klassifierade vilket betyder att de är svett- och vattentåliga för idrott och träning som inte utförs i vatten. Det betyder att de inte är rekommenderat att ta med dessa ned i vattnet. När det kommer till ljudet kommer de utrustade med en adaptiv EQ som helt automatiskt justerar låg- och mellanfrekvenser efter användarens öra. Den har en förstärkare med HDR och basen går ned till 20 Hz. En annan funktion som kallas transparens är nytt och det betyder att användaren kan lyssna på musik och höra omgivningen samtidigt tack vare det nya ventilsystemet. På skaftet till AirPods Pro går det att slå av och på både brusreducering och transparens via en ny trycksensor.

Hörlurarna kommer med en batteritid på upp till fem timmar och har du brusreduceringen igång så får du upp till fyra och en halv timmes batteritid. Det nya fodralet har likt sin föregångare stöd för Qi-laddning och priset ligger på 3 195 kronor. De går att beställa redan idag och lansering sker onsdagen den 30 oktober.

Läs mer om AirPods Pro hos Apple