Gurman: Apple lanserar sina AR-glasögon 2020

Det har ryktats om att Apple har arbetat på ett par AR-glasögon i flera år och nu säger den erfarne Apple-läckaren Mark Gurman att de kommer 2020.

Gurman skriver i sin artikel att Apple siktar på att lyckas med det som Google misslyckades med (Google Glass) och glasögonen kommer vara synkroniserade med användarens iPhone. Det betyder att vi kommer kunna läsa SMS, e-post, se färdbeskrivning i Apple Maps och mycket mer direkt i glasögonen. Han skriver även att Apple funderar på att lansera en egen App Store för glasögonen precis som de har gjort till Apple Watch och Apple TV. Glasögonen ska även spela en stor roll i framtida mobilspel och om satsningen går som planerat kan AR-glasögonen bli en potentiell efterträdare till iPhone.

Som alltid när det kommer till rykten ska detta intas med en ordentlig skopa salt, men med tanke på alla rykten så är det inte omöjligt att dessa glasögon visas upp nästa år.

Källa Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Idag kom dagen som många har väntat på och Apple visar upp lite nytt på bärbara sidan i form av en 16-tums MacBook Pro.

Apple Arcade växte en aning idag då det lades till sex helt nya titlar på tjänsten och bland annat fick vi äntligen ett fotbollsspel.

Apple har enligt sidan Variety lagt en beställning på nya säsonger av sina nya serier "SEE", "For all Mankind", "Dickinson" och "The Morning Show".

Vi är så nära att kunna lämna plånboken och ha det mesta i mobilen och ICA låter oss nu lägga ICA-kortet på hyllan.

Apple har lagt sig i skyttegraven och inlett en attack mot de redan erfarna jättarna HBO och Netflix genom att lansera sin nya streamingtjänst Apple TV+.

Apple Arcade lanserades den 19 september och nu har det gått lite över en månad sedan lansering och frågan är om tjänsten är värd 59 kronor per månad?