Gurman: Apple lanserar sina AR-glasögon 2020

Det har ryktats om att Apple har arbetat på ett par AR-glasögon i flera år och nu säger den erfarne Apple-läckaren Mark Gurman att de kommer 2020.

Gurman skriver i sin artikel att Apple siktar på att lyckas med det som Google misslyckades med (Google Glass) och glasögonen kommer vara synkroniserade med användarens iPhone. Det betyder att vi kommer kunna läsa SMS, e-post, se färdbeskrivning i Apple Maps och mycket mer direkt i glasögonen. Han skriver även att Apple funderar på att lansera en egen App Store för glasögonen precis som de har gjort till Apple Watch och Apple TV. Glasögonen ska även spela en stor roll i framtida mobilspel och om satsningen går som planerat kan AR-glasögonen bli en potentiell efterträdare till iPhone.

Som alltid när det kommer till rykten ska detta intas med en ordentlig skopa salt, men med tanke på alla rykten så är det inte omöjligt att dessa glasögon visas upp nästa år.

Källa Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Appen Shortcuts eller genvägar som den heter här i Sverige är ett kraftfullt verktyg där det går att skapa automatiseringar, smarta genvägar och mycket mer. Men nu har vi nog hittat genvägen som imponerat mest på oss hittills.

Apple har av någon okänd anledning valt att ta bort samtliga recensioner som gjorts på deras hemsida av privatpersoner.

Apple har lämnat in en patentansökan gällande Apple Watch där det framgår att bolaget vill kunna mäta muskelrörelser i sina framtida klockor.

Om du inte riktigt tycker att batteritiden räcker till på din nya iPhone så har Apple nu lanserat sina nya batteriskal till iPhone 11-serien.

Det svenska företaget JAYS lanserar inom kort ett ny produktserie som heter s-Living och det trevliga är att högtalarna har stöd för AirPlay 2.

Mophie meddelar idag att de kommer att lansera två nya laddplattor, där vi på den ena kan ladda två enheter och på den andra tre enheter.