Antalet telefoner med iOS 13 ökar stadigt

Apple brukar titt som tätt släppa lite siffror där de visar hur många som har installerat deras nya versioner av sina operativsystem till iPhone och iPad och nu har de släppt siffror för iOS 13 och iPadOS.

Nytt för denna gång är att iOS och iPadOS är separerade i statistiken och Apple meddelar att 55% av alla enheter som har lanserats inom de fyra senaste åren nu har installerat iOS 13. Det är 38% som fortfarande har iOS 12 installerat och 7% kör ännu äldre iOS-versioner.

När det kommer till iPadOS så har 41% av alla enheter som lanserats de senaste fyra åren installerat iOS 13. Hela 51% kör fortfarande iOS 12 och 8% kör äldre versioner än så. Mätningen av dessa resultat för både iOS- och iPadOS gjordes den 15 oktober 2019.

Skriven av Marcus Attefors

Idag kom dagen som många har väntat på och Apple visar upp lite nytt på bärbara sidan i form av en 16-tums MacBook Pro.

Apple Arcade växte en aning idag då det lades till sex helt nya titlar på tjänsten och bland annat fick vi äntligen ett fotbollsspel.

Apple har enligt sidan Variety lagt en beställning på nya säsonger av sina nya serier "SEE", "For all Mankind", "Dickinson" och "The Morning Show".

Vi är så nära att kunna lämna plånboken och ha det mesta i mobilen och ICA låter oss nu lägga ICA-kortet på hyllan.

Apple har lagt sig i skyttegraven och inlett en attack mot de redan erfarna jättarna HBO och Netflix genom att lansera sin nya streamingtjänst Apple TV+.

Apple Arcade lanserades den 19 september och nu har det gått lite över en månad sedan lansering och frågan är om tjänsten är värd 59 kronor per månad?