Rykte: Apple slopar butterflymekanismen på kommande datorer

Apple har minst sagt haft det problematiskt med tangentborden på sina datorer men nu ryktas Apple slopa butterflymekanismen.

Det är den erfarne Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som påstår sig sitta på information om att Apple kommer slopa butterflymekanismen på samtliga nya datorer. Anledningen till detta ska vara alla problem som tangentbordet har skapat för användare runt om i världen.
De absolut största problemen som har rapporterats är att smulor väldigt enkelt hittar sig in i tangentbordet, att inmatningar registreras två gånger eller att inmatningar inte registreras alls.

Kuo påstår att de kommer gå över till saxmekanismen som många andra tillverkare använder idag och som även Apple använde tidigare. Den första modellen som får ett tangentbord med saxmekanism är den beryktade MacBook Pro med en skärm på hela 16". Kuo tror att datorn kommer att visas upp inom en månad och om detta stämmer återstår att se.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors

Det har ryktats om en MacBook Pro med 16 tumsskärm länge och nu har de första riktiga bevisen för att datorn existeras dykt upp av ingen mindre än Apple själva.

China Economic Daily påstår sig ha information om att Apple kommer att lansera sin "Pro"-version av AirPods i slutet av oktober.

Apple Pay har gjort livet lättare för många Apple-användare och att hala upp plånboken behövs allt mer sällan.

Apple brukar titt som tätt släppa lite siffror där de visar hur många som har installerat deras nya versioner av sina operativsystem till iPhone och iPad och nu har de släppt siffror för iOS 13 och iPadOS.

Apple passade på att i samband med att Google höll låda idag lansera ett par nya hörlurar som bjuder på en rad efterlängtade funktioner.

Den vanligtvis välinformerade Ming-Chi Kuo meddelar att iPhone SE 2 kommer dyka upp inom en snar framtid.