Apple CarPlay i iOS 13 - en klar förbättring

När Apple släppte iOS 13 så kom det med en uppdaterad version av Apples infotainmentsystem till bilar, Apple CarPlay. I det nya fräscha CarPlayfår vi en bättre överblick över navigering, musik och kommande händelser men också nu möjligheten att ställa in inställningar.

Apple har inte uppdaterat CarPlay något nämnvärt sedan det kom för fyra år sedan men i och med iOS 13 fick det sig en ordentlig uppdatering som gör det till en värdig utmanare till Android Auto.

Fortfarande får vi vänta på att andra tillverkare lägger till de nya funktionerna i sina Appar. I det nya CarPlay kan vi styra tredjepartskartappar med Siri. Dock lyser möjligheten att be Siri spela musik med andra musiktjänster med sin frånvaro. Om det beror på Apple eller Spotify låter vi vara osagt.

I videon går vi igenom Apple CarPlay med iOS 13.1.

Kommentarer
1 svar

Det har ryktats om en MacBook Pro med 16 tumsskärm länge och nu har de första riktiga bevisen för att datorn existeras dykt upp av ingen mindre än Apple själva.

China Economic Daily påstår sig ha information om att Apple kommer att lansera sin "Pro"-version av AirPods i slutet av oktober.

Apple Pay har gjort livet lättare för många Apple-användare och att hala upp plånboken behövs allt mer sällan.

Apple brukar titt som tätt släppa lite siffror där de visar hur många som har installerat deras nya versioner av sina operativsystem till iPhone och iPad och nu har de släppt siffror för iOS 13 och iPadOS.

Apple passade på att i samband med att Google höll låda idag lansera ett par nya hörlurar som bjuder på en rad efterlängtade funktioner.

Den vanligtvis välinformerade Ming-Chi Kuo meddelar att iPhone SE 2 kommer dyka upp inom en snar framtid.