iOS 13.2 bjuder på en rad nya funktioner

Då var utvecklarbetan av iOS 13.2 här och återigen bjuds det på en rad förbättringar och även lite nya funktioner.

Det första vi ska ta upp är egentligen inget nytt utan Apple låter oss kort och gott ha det lika mysigt i Hem-appen som vi hade innan iOS 13 lanserades. Nu kan vi välja att sensorer inte ska klumpas till en ikon utan de går nu att ha separat igen.

Något annat som togs bort men nu har kommit tillbaka är att Siri nu automatiskt kan läsa upp inkommande meddelanden om vi har AirPods eller utvalda Beats-hörlurar i öronen. Detta är extra välkommet nu när kylan börjar komma så vi slipper slita av oss handskarna för att läsa det inkomna meddelandet. Under inställningar har vi även en ny ikon som heter "Research" och där möts vi av ett meddelade att vi kan ladda ned appen "Forskning" från App Store för att dela vår användningsdata som sedan kan användas för just forskning.

Sist men absolut inte minst hittar vi lite nya funktioner under Allmänt - AirPlay och Handoff där vi kan överföra det vi lyssnar på i vår iPhone till vår HomePod genom att hålla telefonen nära ovansidan av HomePod. Då kommer musiken automatiskt att börja spelas på HomePod och musiken stoppar på telefonen. Vi kan även aktivera så iPhone upptäcker och ansluter till TV-apparater med AirPlay-stöd som ofta används när vi spelar upp innehåll från appar via AirPlay.

Utöver detta råkade Apple ha med en bild i senaste betan som avslöjar designen på vad vi hoppas är nästa generations AirPods. Vi har även fått tillgång till Deep Fusion i iPhone 11-serien som gör att bilder inomhus i sämre ljus blir betydligt bättre än tidigare.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Det har ryktats om en MacBook Pro med 16 tumsskärm länge och nu har de första riktiga bevisen för att datorn existeras dykt upp av ingen mindre än Apple själva.

China Economic Daily påstår sig ha information om att Apple kommer att lansera sin "Pro"-version av AirPods i slutet av oktober.

Apple Pay har gjort livet lättare för många Apple-användare och att hala upp plånboken behövs allt mer sällan.

Apple brukar titt som tätt släppa lite siffror där de visar hur många som har installerat deras nya versioner av sina operativsystem till iPhone och iPad och nu har de släppt siffror för iOS 13 och iPadOS.

Apple passade på att i samband med att Google höll låda idag lansera ett par nya hörlurar som bjuder på en rad efterlängtade funktioner.

Den vanligtvis välinformerade Ming-Chi Kuo meddelar att iPhone SE 2 kommer dyka upp inom en snar framtid.