Adobe Fresco går nu att ladda ned till iPad

Adobe har släppt lös sin helt nya app Fresco som nu går att ladda ned kostnadsfritt till din iPad.

Fresco är en tecknings- och målningsapp både för den glade amatören eller den yrkesmässiga konstnären. Appen är främst gjord för iPad Pro i kombination med Apple Pencil men fungerar även på vissa andra iPad-modeller.

I appen har vi tillgång till tusentals penslar som vi även hittar i Photoshop och kan måla med akvareller, oljefärger som går att blanda och kladda ut på den digitala duken precis som man själv vill. Det finns även något som kallas Live Brushes som simulerar feta oljefärger och akvareller med Sensei-teknik. Appen är helt gratis att ladda ned på App Store men det finns sedan köp i appen.

Skriven av Marcus Attefors

Det har ryktats om en MacBook Pro med 16 tumsskärm länge och nu har de första riktiga bevisen för att datorn existeras dykt upp av ingen mindre än Apple själva.

China Economic Daily påstår sig ha information om att Apple kommer att lansera sin "Pro"-version av AirPods i slutet av oktober.

Apple Pay har gjort livet lättare för många Apple-användare och att hala upp plånboken behövs allt mer sällan.

Apple brukar titt som tätt släppa lite siffror där de visar hur många som har installerat deras nya versioner av sina operativsystem till iPhone och iPad och nu har de släppt siffror för iOS 13 och iPadOS.

Apple passade på att i samband med att Google höll låda idag lansera ett par nya hörlurar som bjuder på en rad efterlängtade funktioner.

Den vanligtvis välinformerade Ming-Chi Kuo meddelar att iPhone SE 2 kommer dyka upp inom en snar framtid.