Det här är nytt i tvOS 13

Uppdateringarna kommer på löpande band idag och även Apple TV får sig en uppdatering som bjuder på en rad nya funktioner.

Apples senaste version av tvOS som nu har lanserats gör att Apple TV blir allt mer central del av vårat vardagsrum och nedan kan ni se våra favoritfunktioner i tvOS 13.

Flera användare - Att hela familjen använder och tittar på Apple TV'n i vardagsrummet är inget konstigt, men rekommendationerna i Apples egna TV-app blir allt annat än bra. Detta är nu löst i tvOS 13 då vi kan lägga till fler användare. Detta gäller även i Apple Music så nu slipper ni få upp rekommendationer på Baby Shark och andra mindre härliga låtar, nytt är även att det går att få låttexterna visade på skärmen. I nya kontrollcenter går det nu att växla mellan olika familjemedlemmar så alla har sina egna rekommendationer som baseras på det man tittar på. Vi kan även direkt från kontrollcenter sätta Apple TV i viloläge och välja ljudutgång till en kompatibel AirPlay 2-högtalare.

En uppdaterad hemskärm - Ikonerna på hemskärmen har fått en lite mjukare form och appar kan nu direkt från hemskärmen spela upp förhandsvisningar av nya filmer, spel och program.

Koppla din spelkontroll till Apple TV - Med Apple Arcade så krävs det ju även en handkontroll och istället för att uppfinna hjulet låter Apple oss nu koppla vår Xbox One eller PlayStation 4-kontroll till Apple TV.

En omgjord TV-app - Apples egna TV-app har gjort sig redo för den kommande streamingtjänsten Apple TV+ som släpps i höst. Vi bjuds på ett nytt UI där vi kan hitta kvällens underhållning lite lättare.

Nya skärmsläckare - Apple har istället för att hålla sig i luften dykt ned i havet och filmat läckra miljöer som får oss att sitta och stirra nästan apatiskt på tv-skärmen. Filmerna är gjorda i ett samarbete med teamet på BBC som ligger bakom naturdokumentären Blue Planet.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
18 svar

Nearplugs är något vi sett tidigare, AirPods Pro-pluggar som ska sitta bättre än originalet - dessa går inte särskilja från originalet. De har samma vita färg, mjuk silikon, det lilla filtret i ljudgången och fäster med ett klick.

Trots att hösten är här med full kraft och vindarna utomhus är påtagliga så kanske några av er tycker om när det fläktar även inomhus på hösten.

Batteri, skärm och kamera är några av komponenterna som nu kräver auktoriserade verkstäder för att kunna bytas.

Apple har presenterat hur deras senaste kvartal har gått och precis som tidigare kvartal så går det uppåt i de flesta kategorierna.

Apples olika samlingstjänster som kallas Apple One kommer lanseras imorgon den 30 oktober.

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Macradion och denna gång är det fortsatt fokus på de nya iPhone-modellerna.