Apples egna appar prioriteras ned i App Store

Efter kritik om att Apple ska ha favoriserat sina egna appar i sin digitala affär App Store har Apple nu valt att prioritera ned sina egna appar.

Både Phil Schiller och Eddy Cue på Apple har meddelat att algoritmerna i App Store har gjorts om så när användare söker i den digitala affären så kommer inte Apples appar att visas i toppen. De är tydliga med att påpeka att de inte rättar till ett misstag utan bara förbättrar algoritmen för att hjälpa utvecklare. The New York Times har gjort en stor granskning av detta och i maj 2018 sökte de på ”podcast” i App Store och det var 14 appar från Apple i rad innan det kom appar från andra tillverkare.

Den 12 juli i år noterade NY Times dock att Apples egna appar inte längre var i toppen på populära sökningar så algoritmen ser helt klart ut att vara aktiv.

Källa NY Times

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apples iPhone 11 har precis hunnit släppas och direkt är det någon som ska testa hur väl den klarar av att tappas i marken.

När Apple visade upp sina nya iPhone-modeller så trodde många att det skulle komma en "One more thing" i form av en konkurrent till trackern Tile, men så blev det inte.

Igår släpptes watchOS 6 och iOS 13 och de två uppdateringarna bjöd på en rad nya funktioner.

Bredvid iOS 13 till iPhone uppdateras även Apple Watch med watchOS 6 till de flesta modeller.

Väntan är över och nu kan vi äntligen ta del av alla nyheter i iOS 13 och nedan tar vi en titt på våra absoluta favoriter.

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.