Mycket tyder på att Apple inte har slutat utveckla AR-hårdvara

I juli rapporterade DigiTimes att Apple hade lagt ned arbetet på att ta fram hårdvara till deras AR-teknik men frågan är om det verkligen stämde.

I interna versioner av det kommande iOS 13 har det nu hittats referenser som pekar på att Apple jobbar på en enhet som går under namnet "Garta". Det ska även finnas en tillhörande app som går under namnet "StarTester" och i appen går det att växla mellan handhållet läge och ett huvudläge. I en README-fil beskrivs även ett "StarBoard"-system som ska ha stöd för AR-appar i stereoljud.

Den erfarne Mark Gurman på Bloomberg och Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har tidigare berättat att Apple kommer att släppa AR-glasögon under 2020 och med tanke på vad som nu har hittats i koden till iOS 13 känns det inte helt osannolikt.

Via Teknikveckan, källa MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apples iPhone 11 har precis hunnit släppas och direkt är det någon som ska testa hur väl den klarar av att tappas i marken.

När Apple visade upp sina nya iPhone-modeller så trodde många att det skulle komma en "One more thing" i form av en konkurrent till trackern Tile, men så blev det inte.

Igår släpptes watchOS 6 och iOS 13 och de två uppdateringarna bjöd på en rad nya funktioner.

Bredvid iOS 13 till iPhone uppdateras även Apple Watch med watchOS 6 till de flesta modeller.

Väntan är över och nu kan vi äntligen ta del av alla nyheter i iOS 13 och nedan tar vi en titt på våra absoluta favoriter.

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.